Naked cake cu vanilie
Dificultate: Ridicata
Timp de preparare: 45 min + 4 ore congelare
Ingrediente
Pentru blat:
150 g unt moale
250 g zahar
180 g faina
Jumatate de plic de praf de copt
3 oua
80 ml chefir
80 ml ulei vegetal
Sare
Vanilie
Pentru crema de branza:
200 g crema de branza natur
200 ml smantana pentru frisca Voila cu 35% grasime
2-3 linguri de zahar pudra
Vanilie
Pentru ganache de ciocolata:
50 g ciocolata neagra
80 ml smantana pentru frisca Voila cu 35% grasime
Pentru crema de zmeura:
200 g piure de zmeura
3 lingurite de zahar
Jumatate de lingurita de pectina NH
Pentru decor:
150 ml smantana pentru frisca Voila cu 35% grasime
1 lingurita de zahar pudra
Capsuni proaspete
Mod de preparare blat
1. Intr-un bol se combina faina cu sarea si cu praful de copt si se dau deoparte.
2. In bolul mixerului se combina zaharul cu untul moale si se mixeaza la viteza mare pentru cateva minute, pana se obtine o textura usor cremoasa.
3. Se diminueaza viteza mixerului si se incorporeaza, treptat, ouale, mixand dupa fiecare.
4. Se adauga vanilia si chefirul cu atentie, in fir subtire, mixand in continuu.
5. Apoi se adauga uleiul vegetal in for subtire si se mixeaza la viteza mica pana se obtine textura cremoasa.
6. Se incorporeaza, in mai multe transe, amestecul de faina.
7. Se toarna compozitia in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt si se coace blatul pentru 15-20 de minute, la 170 de grade, pana devine auriu.
8. Se lasa la racit, fiind un blat foarte fraged, apoi se decupeaza 3 cercuri si se dau la congelator, acoperite in plastic, pana la nevoie.
Mod de preparare crema de branza
1. Se mixeaza crema de branza cu zaharul si cu vanilia pana se omogenizeaza.
2. Separat, se spumeaza smantana pentru frisca Voila, pana devine usor ferma si aerata.
3. Se combina cele doua creme si de omogenizeaza.
Mod de preparare ganache de ciocolata
1. Se topeste ciocolata.
2. Separat, se incalzeste smantana pentru frisca Voila, apoi se combina cele doua, amestecand energic cu telul, pana se obtine textura cremoasa si usor lucioasa.
Mod de preparare crema de zmeura
1. Se incalzeste piureul de zmeura pe foc mic.
2. Se combina zaharul cu pectina (ce poate fi inlocuita cu alt gelifiant, cum este cel mai dulceata).
3. Se adauga zaharul peste piureul de zmeura si se mai gateste pe foc mic, pana da usor in clocot, apoi se opreste focul.
Mod de preparare decor:
1. Decorul se prepara dupa ce tortul a stat la congelator si urmeaza sa fie finisat.
2. Se spumeaza smantana pentru frisca Voila cu zaharul pudra si se da deoparte pana la nevoie.
3. Se spala capsunile.
Montare tort:
1. Se tapeteaza cercul pentru tort cu folie de acetat si se asaza pe un plator sau disc de carton plat.
2. Se pune in cerc primul blat scos de la rece, ce reprezinta baza tortului.
3. Se toarna ganache-ul de ciocolata, usor racit, apoi se pune o lingura din crema de branza si se intinde peste ganache.
4. Se adauga in cerc urmatorul disc de blat, presand usor peste primul strad de creme.
5. Se adauga restul din crema cu branza si se intinde pe toata suprafata discului.
6. Se adauga si crema de zmeura si se procedeaza la fel.
7. Apoi se adauga ultimul disc de blat.
8. Se congeleaza tortul pentru cel putin 4 ore sau peste noapte.
9. Se scoate apoi din cerc, se inlatura folia de acetat si se decoreaza cu frisca Voila si cu capsuni proaspete.