top of page

Briose de post

Dificultate: usor

Timp de preparare: 45 min

Ingrediente

150 g zahar

200 g faina

Vanilie

150 ml crema vegetala pentru desert Voila

3 linguri de nuci macinate foarte fin

Un praf de sare

Un praf de scortisoara

2 mere rase foarte fin

Un praf de copt

2-3 linguri de ulei vegetal, pentru uns formele


Mod de preparare:

1.  Se amesteca faina cu praful de copt si cu sarea si de dau deoparte.

2.  Se mixeaza crema vegetala pentru gatit cu zaharul putin si apoi se adauga vanilia.

3.  Apoi se adauga merele, scortisoara si nucile si se amesteca cu spatula.

4.  Se incorporeaza treptat amestecul de faina, pana se obtine o textura groasa, dar care mai curge putin.

5.  Se ung formele cu ulei si se umple cavitatile doua treimi cu compozitie.

6.  Se coc briosele la 180 de grade pentru aproximativ 25-35 de minute, pana se rumenesc putin.

bottom of page