Briose de post
Dificultate: usor
Timp de preparare: 45 min
Ingrediente
150 g zahar
200 g faina
Vanilie
150 ml crema vegetala pentru desert Voila
3 linguri de nuci macinate foarte fin
Un praf de sare
Un praf de scortisoara
2 mere rase foarte fin
Un praf de copt
2-3 linguri de ulei vegetal, pentru uns formele
Mod de preparare:
1. Se amesteca faina cu praful de copt si cu sarea si de dau deoparte.
2. Se mixeaza crema vegetala pentru gatit cu zaharul putin si apoi se adauga vanilia.
3. Apoi se adauga merele, scortisoara si nucile si se amesteca cu spatula.
4. Se incorporeaza treptat amestecul de faina, pana se obtine o textura groasa, dar care mai curge putin.
5. Se ung formele cu ulei si se umple cavitatile doua treimi cu compozitie.
6. Se coc briosele la 180 de grade pentru aproximativ 25-35 de minute, pana se rumenesc putin.