Budinca cu mere si scortisoara
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 30'
Ingrediente:
1 mar
Un cub de unt
200 ml Smantana pentru Frisca Voila 200ml cu 30% grasime
50 ml lapte
50 g zahar
Un praf de sare
2 lingurite de faina de orez
Vanilie
Scortisoara
Mod de preparare:
1. Se taie marul in bucati si se caleste in unt, pana se caramelizeaza usor.
2. Se amesteca laptele cu faina si se omogenizeaza cu telul.
3. Intr-o cratita se incalzeste usor Smantana pentru Frisca Voila. Se adauga zaharul si praful de sare.
4. Se adauga amestecul de lapte si se amesteca constant.
5. Dupa 5 minute se adauga vanilia si scortisoara si se mai gateste pana se ingroasa.
6. In vasul folosit pentru budinca se aseaza bucatile de mar, apoi se toarna budinca fierbinte, se decoreaza cu scortisoara.
7. Se refrigereaza.
Este un desert nemaipomenti de simplu si gustos. Spre deosebire de budinca de lapte, cea cu Smantana pentru Frisca Voila are un gust mai bogat, fiind mult mai cremoasa.