top of page

Carrot cake

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 1 ora, 2 ore refrigerare

Ingrediente


Pentru blat:

250 g morcovi rasi

50 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

50 g miez de nuca

150 g zahar brun

3 oua

250 g de faina

80 ml ulei vegetal

1 lingurita de scortisoara

Jumatate de lingurita de nucsoara

1 lungurita de ghimbir macinat

1 praf de sare

Jumatate de plic de praf de copt


Pentru crema:

150 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

250 g crema de branza

3 linguri de zahar pudra

1 praf de scortisoara (optional)

Vanilie

1 lingurita de coaja de portocala


Mod de preparare blat:

1.  Se amesteca urmatoarele ingrediente uscate si se dau deoparte: sarea, scortisoara, nucsoara, ghimbirul. Separat se amesteca faina cu praful de copt.

2.  In bolul mixerului se mixeaza bine ouale cu zaharul, pana devin spumoase.

3.  Se adauga morcovii rasi si uleiul vegetal si se omogenizeaza.

4.  Se adauga condimentele si apoi se incorporeaza faina, mixand la viteza mica.

5.  La final se adauga miezul de nuca maruntit.

6.  Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se intinde blatul.

7.  Se coace la 180 de grade pentru 10-15 minute, in cuptorul preincalzit.

8.  Se lasa la racit complet pana a se taia cercurile.


Mod de preparare crema

1.  Se mixeaza crema de branza cu zaharul.

2.  Se adauga coaja de portocala, scortisoara si vanilia.

3.  Separat, se spumeaza usor smantana pentru frisca Voila, apoi se incorporeaza in crema de branza folosind spatula.

4.  Se asambleaza tortul si se lasa la rece cel putin 2 ore.

5.  Se decoreaza cu fructe de sezon.

bottom of page