Carrot cake
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 1 ora, 2 ore refrigerare
Ingrediente
Pentru blat:
250 g morcovi rasi
50 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
50 g miez de nuca
150 g zahar brun
3 oua
250 g de faina
80 ml ulei vegetal
1 lingurita de scortisoara
Jumatate de lingurita de nucsoara
1 lungurita de ghimbir macinat
1 praf de sare
Jumatate de plic de praf de copt
Pentru crema:
150 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
250 g crema de branza
3 linguri de zahar pudra
1 praf de scortisoara (optional)
Vanilie
1 lingurita de coaja de portocala
Mod de preparare blat:
1. Se amesteca urmatoarele ingrediente uscate si se dau deoparte: sarea, scortisoara, nucsoara, ghimbirul. Separat se amesteca faina cu praful de copt.
2. In bolul mixerului se mixeaza bine ouale cu zaharul, pana devin spumoase.
3. Se adauga morcovii rasi si uleiul vegetal si se omogenizeaza.
4. Se adauga condimentele si apoi se incorporeaza faina, mixand la viteza mica.
5. La final se adauga miezul de nuca maruntit.
6. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se intinde blatul.
7. Se coace la 180 de grade pentru 10-15 minute, in cuptorul preincalzit.
8. Se lasa la racit complet pana a se taia cercurile.
Mod de preparare crema
1. Se mixeaza crema de branza cu zaharul.
2. Se adauga coaja de portocala, scortisoara si vanilia.
3. Separat, se spumeaza usor smantana pentru frisca Voila, apoi se incorporeaza in crema de branza folosind spatula.
4. Se asambleaza tortul si se lasa la rece cel putin 2 ore.
5. Se decoreaza cu fructe de sezon.