

Cheesecake cu afine
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 30 min + 3 ore refrigerare
Ingrediente
Pentru crusta:
200 g biscuiti digestivi
50 g unt, topit
1 lingura de zahar pudra, optional
Pentru crema
200 g crema de branza
200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
100 g smantana fermentata cu 30% grasime, optional
Vanilie
2 oua
1 lingura rasa de faina
3-4 linguri de zahar pudra, dupa gust
Un praf de sare
Pentru decor:
Afine
50 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
1 lingurita de zahar
Un praf de coaja de lime rasa fin
Mod de preparare crusta:
1. Se maruntesc biscuitii digestivi si se amesteca bine cu untul topit.
2. Se adauga zaharul pudra si se omogenizeaza.
3. Se preseaza compozitia pe peretii si pe baza tavii pentru cheesecake, tapetata cu hartie de copt.
Mod de preparare crema:
1. Se mixeaza crema de branza cu zaharul si cu un praf de sare.
2. Se adauga smantana pentru frisca si cea fermentata si se mai adauga zahar pudra, daca se doreste.
3. Se pun cateva picaturi de vanilie si se adauga ouale, mixand pana se obtine o textura cremoasa.
4. Se adauga faina si se omogenizeaza.
5. Se toarna compozitia peste crusta de biscuiti, se adauga cateva afine si se coace la 170 de grade pentru 25 de minute.
6. Chiar daca pare usor moale la mijloc, se lasa la racit, iar dupa ce atinge temperatura camerei, se refrigereaza peste noapte.
Mod de preparare decor:
1. Se spumeaza smantana pentru frisca si se adauga la final zaharul si coaja de lime.
2. Se decoreaza cheesecake-ul rece.
