Cheesecake cu lime
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 1h. Refrigerare peste noapte
Ingrediente:
Pentru cheesecake:
200 g de biscuiti digestivi
50 g unt
3-4 linguri de zahar pudra
2 oua
250 g mascarpone
200 ml Smantana pentru Frisca Voila cu 30% grasime
1 lingura cu varf de faina
Vanilie
Pentru bezea:
2 albusuri de ou
Un praf de sare
140 g zahar
35 ml apa
2 linguri de zahar pudra
Mod de preparare cheesecake:
1. Se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit si cu o lingura de zahar pudra.
2. Se preseaza compozitia obtinuta pe baza si pe peretii tavii pentru cheesecake.
3. Intr-un bol se mixeaza branza mascarpone cu smantana pentru frisca Voila si cu zaharul pudra, pana se obtine o textura cremoasa.
4. Se adauga ouale, sarea, vanilia si se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza faina.
5. Se toarna compozitia peste crusta de biscuiti si se coace cheesecake-ul la 170 de grade pentru 25 de minute.
6. Se inchide focul si se lasa la racit complet, apoi se lasa cateva ore in frigider, ideal peste noapte.
Mod de preparare bezea:
1. Se mixeaza albusurile cu praful de sare, pana devine spumos.
2. Intre timp, intr-o cratita mica se combina zaharul cu apa si se face un sirop.
3. Cand ajunge la 118 grade, siropul se toarna in fir subtire peste albusuri, in timp ce acestea se mixeaza la viteza mare.
4. Dupa incorporarea siropului se mai mixeaza cateva minute si se adauga treptat zaharul pudra.
5. Bezeaua este gata dupa ce devine ferma si lucioasa.
6. Se pune bezea in posh si se decoreaza cheesecake-ul, dupa care se arde cu torta.
7. Se adauga, dupa preferite, si alte elemente de decor, precum lime, coaja de lime, gel de lamaie, etc.