Cheesecake cu mere
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 35 min, 4 ore refrigerare
Ingrediente
Pentru crusta:
300 g biscuiti digestivi
50 g unt
1 lingurita de zahar pudra
Pentru crema:
200 g crema de branza
100 g smantana fermentata grasa
150 smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
2 oua
1 galbenus
1 lingura rasa de faina
3-4 linguri de zahar pudra
1 praf de sare
Vanilie
Pentru mere caramelizate
2-3 mere
1 cub mic de unt
1 lingura de zahar brun
50 ml apa
Mod de preparare crusta:
1. Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit.
2. Se incorporeaza zaharul pudra si se preseaza compozitia pe baza si peretii tavii cu pereti detasabili.
Mod de preparare crema
1. Se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra.
2. Se adauga smantana fermentata si sarea si se mixeaza bine, adaugand si vanilia.
3. Se incorporeaza ouale si galbenusul.
4. Separat, se spumeaza foarte putin smantana pentru frisca si se incorporeaza in compozitia de branza.
5. Se adauga faina si se omogenizeaza.
6. Se toarna compozitia peste crusta de biscuiti si se coace la 180 de grande pentru 25 de minute.
7. Nu se coace mai mult, chiar daca pare mai moale in mijloc, se va stabiliza la rece.
8. Se lasa la racit complet, apoi se da la rece pentru 4-5 ore.
Mod de preparare mere caramelizate
1. Se taie merele felii groase si se calesc in unt.
2. Se adauga apa rece si se mai gatesc 3-4 minute, amestecand continuu.
3. Dupa ce se mai evapora putin din apa, dar nu complet, se adauga zaharul brun si se amesteca.
4. Dupa ce se mai ingroasa sosul format, se inchide focul si se lasa la racit aproape de temperatura camerei.
5. Se decoreaza cheesecake-ul rece cu mere caramelizate.