Cheesecake cu pere în alcool
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
Pentru pere în alcool:
3 pere mai mici
1 cană de apă
100 g zahăr
Cuișoare, un anason stelat, un baton de scorțișoară
100 ml rom
Pentru Cheesecake:
200 g biscuiți digestivi
50 g unt topit
200 g mascarpone
150 g Smântână pentru Frișcă Voila 35% grăsime
3-4 linguri de zahăr pudră
Un praf de sare
Vanilie
2 linguri de faină
2 ouă
Pentru mousse de ciocolată belgiană:
60 ml Smântână pentru Frișcă Voila cu 35% grăsime pentru încălzit
115 ml Smântână pentru Frișcă Voila 35% grăsime pentru spumat
115 g ciocolată belgiană
Mod de preparare pere in alcool:
1. Fierbeți perele cu apa, zahărul, anasonul, cuișoarele, scorțișoara și pune-le pe foc mic, până se topește zahărul. Crește temperatura și fierbe perele pentru aproximativ 15-20 de minute, până se înmoaie puțin. Oprește focul și lasă-le în sirop până la nevoie.
Mod de preparare cheesecake:
1. Mărunțește biscuiții si amestecă-i cu untul topit și cu o lingură de zahăr pudră. Presează această compoziție pe baza tăvii pentru copt, unde urmează sa torni compoziția pentru cheesecake.
2. Reîncălze1te cuptorul la 180 de grade, timp in care ai pregătit compoziția.
3. Într-un bol mixează mascarpone cu zahărul și sarea, apoi adăugă Smântână pentru Frișcă Voila și omogenizează.
4. Adăugă ouăle și vanilia, mixează încă 2 minute, apoi încorporează făina.
5. Toarnă compoziția peste crusta de biscuiți și coace cheesecake-ul la 180 de grade, pentru 25 de minute.
6. Deși încă este moale la mijloc oprește focul și lasă la răcit în cuptor, apoi la frigider peste noapte, el va căpăta textură pufoasă, ideală pentru cheesecake. A doua zi va fi ideal de decorat.
Mod de preparare mousse de ciocolată belgiană:
1. Încălzește 60 de mililitri de Smântână pentru Frișcă Voila într-o crăticioară.
2. Topește separat, ciocolata.
3. Amestecă smântâna încălzită cu ciocolata topita foarte bine cu telul si lasă-le la răcit până la aprox. 30 de grade.
4. Separat spumează 115 mililitri de Smântână pentru Frișcă Voila, la viteza medie, până devine ușor aerată, nu foarte fermă, pentru ca mousse-ul sa fie moale, să poți crea diverse modele.
5. După ce compoziția de ciocolata s-a răcit, combină cu spatula frișca. Vei obține un mousse foarte aerat și ușor, care va deveni mai ferm după ce se va solidifica ciocolata.
6. Decorează cheesecake-ul cu mousse-ul de ciocolată după bunul plac.
7. Adăugă perele din sirop, reci.
Acest cheesecake este minunat de aromat și parfumat, cu o textură densă dar totuși ușoară, ideal pentru iubitorii de ciocolată, cât și pentru cei care preferă deserturile mai ușoare.