Cheesecake la rece
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 40 min + 6 ore congelare
Ingrediente
Pentru blat:
120 g zahar
80 g unt
2 oua
1 praf de copt
Un praf de sare
40 g iaurt la temperatura camere
Vanilie
90 g faina
Pentru cheesecake:
150 g crema de branza
2 linguri de zahar pudra
50 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime, pentru incalzit
120 smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime, pentru spumat
3 g gelatina
15 ml apa rece
100 g ciocolata alba
Vanilie
Pentru decor:
Fructe proaspete
Bezele
Mod de preparare blat:
1. Se mixeaza bine untul moale cu zaharul, pana capata o textura cremoasa.
2. Se adauga oule si se mixeaza la viteza medie, dupa fiecare.
3. Se aduaga iaurtul la temperatura camerei si se omogenizeaza usor, cu spatula.
4. Se combina faina cu sarea si cu praful de copt.
5. Se incorporeaza in amestecul de unt, impreuna cu vanilia.
6. Se intinde pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coace pentru 10-12 min la 170 de grade, pana se rumeste usor.
7. Se lasa la racit cateva minute, apoi se decupeaza cercul in functie de diametrul cheesecake-ului.
Mod de preparare crema:
1. Se hidrateaza gelatina in apa rece;
2. Se topeste ciocolata;
3. Se incalzeste smantana pentru frisca, se incorporeaza gelatina hidratata si se combina cu ciocolata topita.
4. Se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra, apoi se combina cu ciocolata topita.
5. Separat, se spumeaza a doua parte a smantanii pentru frisca, pana devinde ferma.
6. Se combina cu amestecul de crema de branza, usor, cu spatula, cu miscari de jos in sus.
7. Se toarna crema in forma de silicon pentru cheesecake, iar la final se asaza usor discul de blat.
8. Se congeleaza pentru cateva ore sau peste noapte.
9. A doua zi se decoreaza cu fructe si, optional, se glazureaza cu spray velurat.