Choux à la mousse
Dificultate Medie
Timp de preparare: 2 ore
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente
Pentru choux:
60 ml apa
90 ml lapte
80 g unt gras
3 oua
Un praf de sare
Un praf de zahar
Pentru mousse cu zmeura
200 ml Smantana pentru Frisca Voila cu 30% grasime
3-4 linguri de zahar pudra, dupa gust
100 g piure de zmeura
Pentru mousse cu lime
200 ml Smantana pentru Frisca Voila cu 30% grasime
3 linguri de zahar pudra, dupa gust
5 g coaja de lime
150 crema de branza
Mod de preparare choux:
1. Se combina untul cu laptele, cu apa, cu zaharul si sarea si se pun pe foc mic, pana se topeste untul.
2. Se mareste temperatura si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba.
3. Se ia de pe foc cratita. Se adauga toata faina odata si se amesteca energic, pana se omogenizeaza.
4. Dupa ce nu mai sunt cocoloase, se aduce din nou cratita pe foc mic si se mai gateste pentru cateva minute, amestecand continuu, pana incepe sa lase o pelicula de aluat pe vas.
5. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
6. Se muta aluatul in bolul mixerului si se incorporeaza ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare.
7. Se spriteaza choux pe tava si se acopera cu cate un disc congelat de craquelin.
8. Se coc la 160 de grade pentru 50 de minune, apoi la 145 de grade pentru inca 15 minute.
Mod de preparare mousse cu zmeura:
1. Se spumeaza smantana pentru frisca Voila
2. Se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza 1 minut
3. Se adauga, treptat, piureul de zmeura si se amesteca cu spatula, usor, cu miscari de jos in sus.
Mod de preparare mousse cu lime:
1. Se combina smantana pentru frisca Voila cu coaja de lime si se lasa la infuzat 15 minute, la rece.
2. Se strecoara, apoi se spumeaza pana devine aerata.
3. Se mixeaza crema de branza cu zaharul pentru 2 minute.
4. Se combina cele doua, in 3 transe, pana se obtine un mousse ferm si aerat.
5. Se umple choux-urile reci cu mousse cu lime, apoi se asaza peste mousse-ul de zmeura.