top of page

Choux à la mousse

Dificultate Medie

Timp de preparare: 2 ore

Timp de preparare: 2 ore


Ingrediente

Pentru choux:

60 ml apa

90 ml lapte

80 g unt gras

3 oua

Un praf de sare

Un praf de zahar

Pentru mousse cu zmeura

200 ml Smantana pentru Frisca Voila cu 30% grasime

3-4 linguri de zahar pudra, dupa gust

100 g piure de zmeura

Pentru mousse cu lime

200 ml Smantana pentru Frisca Voila cu 30% grasime

3 linguri de zahar pudra, dupa gust

5 g coaja de lime

150 crema de branza


Mod de preparare choux:

1.  Se combina untul cu laptele, cu apa, cu zaharul si sarea si se pun pe foc mic, pana se topeste untul.

2.  Se mareste temperatura si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba.

3.  Se ia de pe foc cratita. Se adauga toata faina odata si se amesteca energic, pana se omogenizeaza.

4.  Dupa ce nu mai sunt cocoloase, se aduce din nou cratita pe foc mic si se mai gateste pentru cateva minute, amestecand continuu, pana incepe sa lase o pelicula de aluat pe vas.

5.  Se ia de pe foc si se lasa la racit.

6.  Se muta aluatul in bolul mixerului si se incorporeaza ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare.

7.  Se spriteaza choux pe tava si se acopera cu cate un disc congelat de craquelin.

8.  Se coc la 160 de grade pentru 50 de minune, apoi la 145 de grade pentru inca 15 minute.


Mod de preparare mousse cu zmeura:

1.  Se spumeaza smantana pentru frisca Voila

2.  Se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza 1 minut

3.  Se adauga, treptat, piureul de zmeura si se amesteca cu spatula, usor, cu miscari de jos in sus.


Mod de preparare mousse cu lime:

1.  Se combina smantana pentru frisca Voila cu coaja de lime si se lasa la infuzat 15 minute, la rece.

2.  Se strecoara, apoi se spumeaza pana devine aerata.

3.  Se mixeaza crema de branza cu zaharul pentru 2 minute.

4.  Se combina cele doua, in 3 transe, pana se obtine un mousse ferm si aerat.

5.  Se umple choux-urile reci cu mousse cu lime, apoi se asaza peste mousse-ul de zmeura.

bottom of page