top of page

Choux cu zmeura

Dificultate: Ridicata

Timp de preparare: 2h

Ingrediente:


Pentru choux:

110g faina

60 ml apa

90 ml lapte

80 g unt gras

3 oua

Un praf de sare

Un praf de zahar


Pentru mousse cu zmeura

200 ml Smantana pentru Frisca Voila cu 30% grasime

200 g mascarpose

3-4 linguri de zahar pudra, dupa gust

100 g piure de zmeura


Pentru crema de zmeura

100 g piure de zmeura

1 lingura de zahar

Jumatate de lingurita de pectina NH


Pentru craquelin

50 g zahar brun

50 g unt

100 g faina

Colorant alimentar


Pentru bezea

2 albusuri

150 g zahar

35 ml apa

Un praf de sare

2 linguri de zahar pudra


Mod de preparare craquelin:

1.  Se mixeaza bine, la viteza mare, untul cu zaharul, pana capata cremozitate.

2.  Se adauga colorantul, optional, si se mixeaza.

3.  Se adauga faina si se framanta un aluat gros.

4.  Se intinde aluatul in strat subtire, intre doua foi de hartie de copt si se congeleaza.

5.  Se decupeaza cercuri cat dimensiunea choux-urilor inainte de a fi bagate in cuptor.


Mod de preparare choux:

1.  Se combina untul cu laptele, cu apa, cu zaharul si sarea si se pun pe foc mic, pana se topeste untul.

2.  Se mareste temperatura si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba.

3.  Se ia cratita de pe foc. Se adauga toata faina odata si se amesteca energic, pana se omogenizeaza.

4.  Dupa ce nu mai sunt cocoloase, se aduce din nou cratita pe foc mic si se mai gateste pentru cateva minute, amestecand continuu, pana incepe sa lase o pelicula de aluat pe vas.

5.  Se ia de pe foc si se lasa la racit.

6.  Se muta aluatul in bolul mixerului si se incorporeaza ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare.

7.  Se spriteaza choux pe tava si se acopera cu cate un disc congelat de craquelin.

8.  Se coc la 160 de grade pentru 50 de minune, apoi la 145 de grade pentru inca 15 minute.


Mod de preparare mousse cu zmeura:

1.  Se mixeaza mascarpone cu zaharul, dupa gust.

2.  Se adauga piureul de zmeura si se omogenizeaza.

3.  Separat, se spumeaza smantana pentru frisca Voila.

4.  Se combina cele doua, amestecand cu spatura, de jos in sus.


Mod de preparare crema de zmeura:

1.  Se incalzeste piureul de zmeura.

2.  Se combina zaharul cu pectina si se adauga peste zmeura.

3.  Se fierbe compozitia la fic mic, pentru 2 minute.

4.  Se foloseste la temperatura camerei.


Montare choux:

1.  Se umple choux cu mousse de zmeura, dupa ce s-au racit complet.

2.  Folosind o seringa, de preferat de patiserie, se adauga crema de zmeura in fiecare choux, aproximativ 15-20 de ml.

3.  Se decoreaza generos cu bezea italiana, apoi se arde bezeaua cu torta.

4.  Se decoreaza cu zmeura deshidratata, dupa preferinte.

bottom of page