Ciorba radauteana vegetariana
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 1h
Ciorba cremoasa este ideala pentru vremea mai friguroasa, este plina de nutrienti si gustoasa si este potrivita pentru orice masa a zilei.
Ingrediente
500 g ciuperci Pleurotus
2 morcovi
2 cepe
2 ardei capia
O jumatate de radacina de telina
200 ml Smantana pentru gatit Voila 30% grasime
150 g smantana fermentata (optional)
3-4 catei de usturoi
2-3 linguri de ulei
Cateva fire de patrunjel
Apa pentru fiert
Sare, piper, cimbru
2 linguri de otet (optional)
Mod de preparare:
1. Fierbe o ceapa cu radacina de telina in apa cu sare pentru aproximativ 15 minute si lasa apoi deoparte.
2. Taie cuburi ardeii capia, cealalta ceapa si usturoiul, iar morcovii se dau pe razatoarea mare. Ciupercile se taie grosier.
3. Se incinge uleiul intr-o oala si se caleste ceapa, apoi se adauga usturoiul si morcovii rasi, impreuna cu ciupercile Pleurotus. Se gatesc aproximativ 5 minute si se asezoneaza cu sare, piper si cimbru.
4. Apoi se adauga zeama de legume facuta mai devreme si se lasa la fiert, timp in care se adauga ardeii cuburi.
5. Se fierbe pana se inmoaie legumele, apoi se inchide focul.
6. Separat se amesteca Smantana pentru Gatit Voila cu supa fierbinte din oala, treptat pentru a tempera smantana. Se repeta procedura de 5-6 ori, apoi se toarna amestecul de smantana in oala cu ciorba.
7. Se zdrobeste un catel de usturoi si se adauga la final. Se mai potriveste de sare, piper, otet si se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat.