top of page

Ciorba radauteana vegetariana

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 1h

Ciorba cremoasa este ideala pentru vremea mai friguroasa, este plina de nutrienti si gustoasa si este potrivita pentru orice masa a zilei.


Ingrediente

500 g ciuperci Pleurotus

2 morcovi

2 cepe

2 ardei capia

O jumatate de radacina de telina

200 ml Smantana pentru gatit Voila 30% grasime

150 g smantana fermentata (optional)

3-4 catei de usturoi

2-3 linguri de ulei

Cateva fire de patrunjel

Apa pentru fiert

Sare, piper, cimbru

2 linguri de otet (optional)


Mod de preparare:

1.  Fierbe o ceapa cu radacina de telina in apa cu sare pentru aproximativ 15 minute si lasa apoi deoparte.


2.  Taie cuburi ardeii capia, cealalta ceapa si usturoiul, iar morcovii se dau pe razatoarea mare. Ciupercile se taie grosier.


3.  Se incinge uleiul intr-o oala si se caleste ceapa, apoi se adauga usturoiul si morcovii rasi, impreuna cu ciupercile Pleurotus. Se gatesc aproximativ 5 minute si se asezoneaza cu sare, piper si cimbru.


4.  Apoi se adauga zeama de legume facuta mai devreme si se lasa la fiert, timp in care se adauga ardeii cuburi.


5.  Se fierbe pana se inmoaie legumele, apoi se inchide focul.


6.  Separat se amesteca Smantana pentru Gatit Voila cu supa fierbinte din oala, treptat pentru a tempera smantana. Se repeta procedura de 5-6 ori, apoi se toarna amestecul de smantana in oala cu ciorba.


7.  Se zdrobeste un catel de usturoi si se adauga la final. Se mai potriveste de sare, piper, otet si se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat.

bottom of page