top of page

Ciulama cu smantana si crema de mamaliga

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 30'

Ingrediente


Pentru crema de mamaliga:

200 g malai fin

1 cana de apa

200 ml Smantana pentru Gatit Voila cu 30% grasime

Un praf de sare

Un praf de fulgi de ceapa


Pentru ciulama:

300 g de ciuperci Champignon

200 g ciuperci Shimeji

300 ml Smantana pentru Gatit Voila cu 30% grasime

50 g gorgonzola

1 ceapa mica

3-4 catei de usturoi

Sare, cimbru, piper

Ulei si un cub de unt

Un praf de nucsoara


Mod de preparare crema de mamaliga

1.  Intr-o cratita se amesteca apa cu Smantana pentru gatit Voila si cu sarea, se pun la fiert.


2.  Se adauga treptat malai, dupa ce incepe sa fiarba apa si se amesteca energic. Malaiul se adauga putin cate putin, pana se obtine textura dorita.


3.  Se adauga fulgii de ceapa si se amesteca frecvent in mamaliga, pe foc mic.


4.  Cand devine cremoasa si nu se mai simt granule de malai, se opreste focul.


Mod de preparare ciulama:

1.  Intr-o tigaie cu pereti inalti se incinge uleiul cu untul.


2.  Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 2-3 minute.


3.  Se adauga ciupercile taiate, sare, cimbru si se calesc pe foc mare, pana devin aurii.


4.  Intr-un bol se amesteca Smantana pentru Gatit Voila cu gorgonzola facuta bucati si cu nucsoara.


5.  Se scade temperatura si se adauga peste ciuperci amestecul de smantana.


6.  Se mai gatesc cateva minute, pana se ingroasa putin sosul.


Una dintre cele mai bune combinatii cremoase, ideale pentru vremea de afara.

bottom of page