Ciulama cu smantana si crema de mamaliga
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 30'
Ingrediente
Pentru crema de mamaliga:
200 g malai fin
1 cana de apa
200 ml Smantana pentru Gatit Voila cu 30% grasime
Un praf de sare
Un praf de fulgi de ceapa
Pentru ciulama:
300 g de ciuperci Champignon
200 g ciuperci Shimeji
300 ml Smantana pentru Gatit Voila cu 30% grasime
50 g gorgonzola
1 ceapa mica
3-4 catei de usturoi
Sare, cimbru, piper
Ulei si un cub de unt
Un praf de nucsoara
Mod de preparare crema de mamaliga
1. Intr-o cratita se amesteca apa cu Smantana pentru gatit Voila si cu sarea, se pun la fiert.
2. Se adauga treptat malai, dupa ce incepe sa fiarba apa si se amesteca energic. Malaiul se adauga putin cate putin, pana se obtine textura dorita.
3. Se adauga fulgii de ceapa si se amesteca frecvent in mamaliga, pe foc mic.
4. Cand devine cremoasa si nu se mai simt granule de malai, se opreste focul.
Mod de preparare ciulama:
1. Intr-o tigaie cu pereti inalti se incinge uleiul cu untul.
2. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 2-3 minute.
3. Se adauga ciupercile taiate, sare, cimbru si se calesc pe foc mare, pana devin aurii.
4. Intr-un bol se amesteca Smantana pentru Gatit Voila cu gorgonzola facuta bucati si cu nucsoara.
5. Se scade temperatura si se adauga peste ciuperci amestecul de smantana.
6. Se mai gatesc cateva minute, pana se ingroasa putin sosul.
Una dintre cele mai bune combinatii cremoase, ideale pentru vremea de afara.