Clafoutis vegan cu caise
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 40 min
Ingrediente:
1 kg caise coapte bine
Cateva prune (optional)
400 ml crema vegetala pentru desert Voila
3-4 linguri de zahar pudra
1 lingura de zahar tos
1 cub mic de unt pentru uns tavile
Vanilie
Sare
4-5 linguri de faina
Mod de preparare
1. Se curata de samburi si de coaja caisele, folosind o lingura sau un instrument care sa faciliteze colectarea pulpei si se lasa 6-7 caise pentru decor.
2. Se paseaza bine pana se obtine un piure de caise.
3. Se mixeaza cu zaharul si cu vanilia, apoi se adauga crema pentru desert Voila si se omogenizeaza.
4. Se amesteca faina cu un praf de sare, apoi se incorporeaza amestecul in piureul de caise. Textura trebuie sa fie ca pentru clatite.
5. Se ung formele pentru cuptor cu unt si se pudreaza cu zahar tos.
6. Apoi se toarna compozitia de Clafoutis, fara a umple vasul.
7. Se asaza jumatile de caise proaspete ramase si prune.
8. Se coace prajitura la 180 de grade pentru aproximativ 25 de min, pana se rumeneste.