Crema de busuioc
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 25 min, 8 ore refrigerare
Ingrediente
Pentru crema:
100 g busuioc verde
120 ml smnatana pentru frisca Voila cu 30% grasime, pentru incalzit
3 g gelatina granule
15 ml apa rece la de frigider
130 g ciocolata alba
250 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime, rece
Pentru crumble:
50 g unt
Un praf de sare
1/2 lingura de zahar pudra
50 g faina
Vanilie
Mod de preparare crema:
1. Se hidrateaza gelatina in apa rece si se lasa deoparte.
2. Se incalzeste smantana bine, apoi se adauga frunzele de busuic.
3. Se maruntesc cu un blender si se lasa la infuzat 10 minute.
4. Apoi se strecoara smanatan calda si se aduce din nou pe foc, pana aproape de fierbere.
5. Separat, intr-un vas ingust cu pereti mai intalti, se combina ciocolata cu gelatina, apoi se toarna smantana fierbinte.
6. Se proceseaza cu blender-ul vertical pana se omogenizeaza si se adauga smantana rece.
7. Se omogenizeaza cu blender-ul pana se obtine crema lichida.
8. Se acopera cu folie alimentara, folia fiind in contact cu crema si se refrigereaza 8 ore.
9. Dupa 8 ore se amesteca usor crema, cat sa devina omogena si se umble un posh.
10. Se pune in cupele pentru desert si se dau la rece.
Mod de preparare crumble:
1. Se amesteca faina cu untul rece, pana se obtine o textura nisipoasa.
2. Se adauga vanilia si zaharul, se omogenizeaza.
3. Se intinde compozitia pe o foaie de copt, pe tava cuptorului si se coace pentru aproximativ 10 minute, pana se rumeneste usor.
4. Apoi se lasa la racit, amestecand cu mana, pana se obtine textura de crumble.
5. Se adauga in cupele pentru desert dupa ce se raceste complet.
6. Se decoreaza cu fructe.