Crema de cacao pentru picnic
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 20 min + 1 ora refrigerare
Ingrediente
Pentru crema de cacao
200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
1 lingura de pasta de alune de padure (poate fi inlocuita cu untul de arahide moale)
1-2 linguri de zahar pudra
2 linguri de cacao
Pentru jeleu de capsuni
200 g capsuni
2 lingurite de zahar tos
Jumatate de lingurita de pectina NH (se poate inlocui cu gelatina)
Pentru decor:
Alune de padura coapte
Fistic zmeura deshidratata (optional)
Mod de preparare jeleu de capsuni
1. Se pun capsunile pe foc mic.
2. Se combina zaharul cu pectina si se adauga peste capsuni
3. Se gatesc la foc mic si se zdrobesc usor.
4. Dupa ce fierb incet 1 minut, se opreste focul si se toarna in vasul pentru picnic.
5. Se lasa la racit.
Mod de preparare crema de cacao
1. Se spumeaza smantana pentru frisca pana devine aerata
2. Se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza mai putin de un minut.
3. Se adauga pasta de alune de padure si cacao si se omogenizeaza cu spatula, cu miscari ample.
4. Se adauga crema peste jeleul de capsuni racit, apoi se refrigereaza.
5. Se decoreaza cu alune, fistic, dupa preferinte.