top of page

Crema de cartofi cu chili

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 45 min

Ingrediente:

1 kg cartofi

4-5 catei de usturoi

1 ceapa

100 g unt

150 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime

1 ou

Fulgi de chili

Sare, piper


Mod de preparare:

1.  Pe tava cuptorului se asaza cartofii curatati, usturoiul, ceapa taiata in sferturi, sare si fulgi de chili.

2.  Se coc pana se inmoaie cartofii.

3.  Se piseaza pana devin piure, impreuna cu usturoiul.

4.  Separat, se combina smantana pentru gatit cu untul.

5.  Dupa ce se topeste untul, se toarna compozitia peste cartofii pisati.

6.  Se amesteca bine, pana se obtine textura cremoasa.

7.  Se adauga sare, piper si fulgi de chili dupa gust.

8.  Intr-o craticioara mica se fierba apa pentru ou si, dupa ce clocoteste, se adauga usor oul deja spart, apoi se fac miscari circulare cu o lingura, astfel incat oul sa raman in centru.

9.  Dupa 4 minute se scoate oul in apa cu gheata sau apa foarte rece.

10.  Se adauga peste crema de cartofi si se mai asezoneaza cu sare.

bottom of page