

Crema de cartofi cu chili
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
1 kg cartofi
4-5 catei de usturoi
1 ceapa
100 g unt
150 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
1 ou
Fulgi de chili
Sare, piper
Mod de preparare:
1. Pe tava cuptorului se asaza cartofii curatati, usturoiul, ceapa taiata in sferturi, sare si fulgi de chili.
2. Se coc pana se inmoaie cartofii.
3. Se piseaza pana devin piure, impreuna cu usturoiul.
4. Separat, se combina smantana pentru gatit cu untul.
5. Dupa ce se topeste untul, se toarna compozitia peste cartofii pisati.
6. Se amesteca bine, pana se obtine textura cremoasa.
7. Se adauga sare, piper si fulgi de chili dupa gust.
8. Intr-o craticioara mica se fierba apa pentru ou si, dupa ce clocoteste, se adauga usor oul deja spart, apoi se fac miscari circulare cu o lingura, astfel incat oul sa raman in centru.
9. Dupa 4 minute se scoate oul in apa cu gheata sau apa foarte rece.
10. Se adauga peste crema de cartofi si se mai asezoneaza cu sare.
