Crema de mamaliga taraneasca
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 20'
Ingrediente:
Pentru crema de mamaliga:
200 ml Smantana pentru Gatit Voila 30% grasime
150 ml apa
100-150 g malai
O lingurita de fulgi de ceapa
Un praf de sare
50 g unt
Un praf de boia afumata
Topping-uri:
2 ardei capia
2 carnati picanti
80 g branza de burduf
Mod de preparare crema de mamaliga:
1. Se pun la fiert apa cu sarea si smantana pentru gatit Voila.
2. Cand incep sa fiarba, se adauga malaiul, treptat, pana se obtine textura moale si cremoasa.
3. Apoi se adauga fulgii de ceapa si se lasa sa fiarba mamaliga la foc mic, amestecand frecvent.
4. Mamaliga este gata cand se desprinde usor de vas, dupa aproximativ 10 minute.
5. Cat fierbe, intr-o cratita mica se topeste untul la foc mic si se lasa pe foc cateva minute, pana se caramelizeaza usor, dar nu se arde.
6. Se ia untul de pe foc si se adauga fulgii de chili si boiaua afumata si se amesteca bine.
7. Dupa ce se aseaza mamaliga pe farfurie, se toarna untul caramelizat aromatizat.
Topping-uri
1. Intr-o tigaie incinsa se calesc cateva minute carnatii, pe toate partile.
2. Se coc ardeii pe grill 10 minute si de sau departe.
3. Crema de mamaliga calda se decoreaza cu carnatii taiati, cu ardei copt tocat si cu branza de burful, dupa preferinte.