top of page

Crema de spanac cu ou

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 15 min

Ingrediente:

300 g spanac proaspat sau congelat

3-4 catei de usturoi

150 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime

50 g parmezan ras

Sare, piper, cimbru, busuioc

50 g unt

2-3 linguri de suc de lime

2 linguri de ulei de masline

Fulgi de chili

1 ou


Mod de preparare

1.  Daca se foloseste spanac congelat, se dezgheata si se scurge foarte bine de apa;

2.  Se caleste usturoiul in unt si ulei de masline, apoi se adauga spanacul;

3.  Se gateste la foc iute pentru 4-5 minute;

4.  Se adauga sare, piper, cimbru, busuioc si fulgi de chili;

5.  Se reduce focul si se adauga smantana pentru gatit Voila;

6.  Se adauga putin suc de lime;

7.  Se amesteca bine si se mai gateste 2-3 minute;

8.  Apoi se adauga parmezanul ras si se mai potriveste de sare si piper, daca este cazul;

9.  Separat, se prajeste oul si se asaza peste spanacul cald.

bottom of page