Crema de spanac cu ou
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 15 min
Ingrediente:
300 g spanac proaspat sau congelat
3-4 catei de usturoi
150 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
50 g parmezan ras
Sare, piper, cimbru, busuioc
50 g unt
2-3 linguri de suc de lime
2 linguri de ulei de masline
Fulgi de chili
1 ou
Mod de preparare
1. Daca se foloseste spanac congelat, se dezgheata si se scurge foarte bine de apa;
2. Se caleste usturoiul in unt si ulei de masline, apoi se adauga spanacul;
3. Se gateste la foc iute pentru 4-5 minute;
4. Se adauga sare, piper, cimbru, busuioc si fulgi de chili;
5. Se reduce focul si se adauga smantana pentru gatit Voila;
6. Se adauga putin suc de lime;
7. Se amesteca bine si se mai gateste 2-3 minute;
8. Apoi se adauga parmezanul ras si se mai potriveste de sare si piper, daca este cazul;
9. Separat, se prajeste oul si se asaza peste spanacul cald.