Creme brulee cu busuioc
Dificultate: Mica
Preparare: 15 min, refrigerare 6 ore
Ingrediente
400 ml smantana pentru Frisca Voila cu 30% grasime
100 ml lapte
50 g busuioc
3 galbenusuri
100 g zahar
15 g amidon
Zaharul brun pentru decor
Mod de preparare
1. Se aduce la punctul de fierbere smantana pentru frisca Voila si se adauga busuiocul tocat. Se lasa la infuzat 10 minute, apoi se strecoara.
2. Intr-un bol metalic, pe baie de aburi, se combina zaharul cu resrtul de lapte si cu galbenusurile.
3. Se amesteca cu telul in continuu si se adauga amidonul, apoi smantana infuzata cu busuioc.
4. Se mentine pe foc mic, pe baie de aburi si se amesteca in continuu, pana se ingroasa crema.
5. Se toarna in ramekins si se lasa sa racit complet, la frigider.
Inainte de servire, se decoreaza cu zahar brun si se arde cu torta suprafata, pana se caramelizeaza zaharul.