top of page

Creme brulee cu busuioc

Dificultate: Mica

Preparare: 15 min, refrigerare 6 ore

Ingrediente

400 ml smantana pentru Frisca Voila cu 30% grasime

100 ml lapte

50 g busuioc

3 galbenusuri

100 g zahar

15 g amidon

Zaharul brun pentru decor


Mod de preparare

1.  Se aduce la punctul de fierbere smantana pentru frisca Voila si se adauga busuiocul tocat. Se lasa la infuzat 10 minute, apoi se strecoara.

2.  Intr-un bol metalic, pe baie de aburi, se combina zaharul cu resrtul de lapte si cu galbenusurile.

3.  Se amesteca cu telul in continuu si se adauga amidonul, apoi smantana infuzata cu busuioc.

4.  Se mentine pe foc mic, pe baie de aburi si se amesteca in continuu, pana se ingroasa crema.

5.  Se toarna in ramekins si se lasa sa racit complet, la frigider.

Inainte de servire, se decoreaza cu zahar brun si se arde cu torta suprafata, pana se caramelizeaza zaharul.

bottom of page