top of page

Cuscus cremos

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 45 minute

Ingrediente

150 g ciuperci brune

4-5 linguri de cuscus cu bob mare

200 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime

Jumatate de ceapa rosie

2-3 catei de usturoi

Sare, piper, cimbru, fulgi de chili

Jumatate de lingurita de nucsoara

1 cana de apa, in functie de cuscus

Un cub de unt

2 linguri de ulei de masline

Cateva fire de patrunjel

2 linguri de parmesan ras


Mod de preparare:

1.  Se topeste untul in ulei si se aromatizeaza cu cimbru si usturoi.

2.  Cand se incinge, se adauga ceapa si se calesc 2 minute.

3.  Se adauga ciupercile si se asezoneaza cu sare, piper, fulgi de chili.

4.  Se adauga cuscus si se celeste 2 minute, dupa care se adauga apa, cat sa acopere continutul.

5.  Se completeaza cu apa, treptat, pana fierbe cuscusul.

6.  Se diminueaza temperatura si se adauga smantana pentru gatit Voila cu nucsoara.

7.  Se amesteca bine, apoi se adauga patrunjelul tocat si parmezanul ras.

8.  Se mai gateste 2 minute si se serveste cald.

bottom of page