Cuscus cremos
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 45 minute
Ingrediente
150 g ciuperci brune
4-5 linguri de cuscus cu bob mare
200 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
Jumatate de ceapa rosie
2-3 catei de usturoi
Sare, piper, cimbru, fulgi de chili
Jumatate de lingurita de nucsoara
1 cana de apa, in functie de cuscus
Un cub de unt
2 linguri de ulei de masline
Cateva fire de patrunjel
2 linguri de parmesan ras
Mod de preparare:
1. Se topeste untul in ulei si se aromatizeaza cu cimbru si usturoi.
2. Cand se incinge, se adauga ceapa si se calesc 2 minute.
3. Se adauga ciupercile si se asezoneaza cu sare, piper, fulgi de chili.
4. Se adauga cuscus si se celeste 2 minute, dupa care se adauga apa, cat sa acopere continutul.
5. Se completeaza cu apa, treptat, pana fierbe cuscusul.
6. Se diminueaza temperatura si se adauga smantana pentru gatit Voila cu nucsoara.
7. Se amesteca bine, apoi se adauga patrunjelul tocat si parmezanul ras.
8. Se mai gateste 2 minute si se serveste cald.