top of page

Eclere cu alune

Dificultate: Ridicata

Timp de preparare: 1.5 ore

Pentru choux:

90 ml lapte

60 ml apa

75 g unt

Un praf de sare

Un praf de zahar

110 g faina

3 oua


Pentru crema:

200 g crema de branza

200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

1 lingura de pasta de alune de padure (se poate inlocui cu unt de arahide)

1-2 linguri de zahar, dupa gust

50 g ciocolata


Pentru glazura:

100 g ciocolata

100 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

Alune pentru decor


Mod de preparare choux:

1.  Se combina apa cu laptele, sarea, zaharul si untul pe foc mic.

2.  Dupa ce se topeste untul se mareste temperatura pana incepe sa fiarba compozitia.

3.  Se ia de pe foc, se adauga toata faina odata si se amesteca energic, pana se omogenizeaza.

4.  Se aduce din nou pe foc mic, se mai gateste aluatul pentru inca 2 minute, amestecand continuu, pana incepe sa se prinda de vas.

5.  Se transfera aluatul in bolul mixerului si se lasa la racit 10 minute.

6.  Apoi se adauga, treptat, ouale, mixand bine dupa fiecare.

7.  Se adauga aluatul intr-un posh si se formeaza eclerele pe folie de copt.

8.  Se coc la 180 de grade in primele 10 minute, apoi la 160 de grade pentru inca 50 de minute, pana se rumenesc si se usuca.


Mod de preparare crema:

1.  Se mixeaza crema de branza cu zaharul si cu pasta de alune.

2.  Separat, se spumeaza smantana pentru frisca si se combina cele doua cu spatula, cu miscari ample, de jos in sus.

3.  Se imparte crema in doua parti, o parte se combina cu ciocolata topita.

4.  Se umple eclerele racite cu crema cu ciocolata.

5.  Cealalta parte a cremei se da deoparte momentan.


Mod de preparare glazura:

1.  Se topeste ciocolata.

2.  Se incalzeste usor smantana pentru frisca si se combina cele doua, amestecand cu telul energic, pana se obtine o textura lucioasa si cremoasa.

3.  Se glazureaza eclerele si se lasa la rece, pana se intareste.

Se decoreaza eclere cu restul de crema cu alune si cu alune coapte, dupa preferinte.

bottom of page