top of page

Ecleruri cu lime

Dificultate: Ridicata

Timp de preparare: 1h30'

Ingrediente


Pentru aluat choux:

75 ml lapte

75 ml apa

75 g unt

110 g faina

3 oua

Un praf de sare

Un praf de zahar


Pentru crema cu lime:

250 ml Smantana pentru Frisca Voila cu 35% grasime, partea 1

10 g coaja de lime

4 g gelatina

20 ml apa rece

250 g ciocolata alba

540 ml Smantana pentru Frisca Voila cu 35% grasime, partea 2


Mod de preparare aluat choux:

1.  Se pun la foc mic laptele, apa, sarea, zaharul si untul. Dupa ce se topeste untul, se ridica temperatura pana ce amestecul da in clocot. Se ia cratita de pe foc si se adauga faina, toata cantitatea si se amesteca energic cu telul, pana se omogenizeaza.


2.  Se pune din nou amestecul pe foc mic si se amesteca constant, cu o spatula. Cand incepe sa se prinda de fundul cratitei, se opreste focul si se transfera compozitia in bolul mixerului. Se lasa la racit 10 minute.


3.  Dupa ce s-a racit, se adauga, treptat, ouale, mixand bine dupa fiecare. Textura finala trebuie sa fie lipicioasa si vascoasa.


4.  Se pune compozitia intr-un pos cu dui zimtat si se formeaza eclerele pe foaia de copt.


5.  Se coc la 170 de grade pentru 20 de minute, pana cresc, apoi se scade temperatura la 150 de grade si se mai coc 40 de minute. Trebuie sa fie rumenite si uscate. Se lasa la racit.


Mod de preparare crema cu lime:

1.  Se hidrateaza gelatina in apa rece si se lasa deoparte.


2.  Intr-o cratita se incalzeste prima parte din Smantana pentru frisca Voila, apoi se adauga coaja de lime si se lasa la infuzat 10 minute.


3.  Intr-un vas cu pereti inalti se combina ciocolata alba cu gelatina.


4.  Se strecoara smantana de coaja de lime si se incalzeste din nou, pana aproape de punctul de fierbere. Apoi se toarna peste ciocolata si se proceseaza cu un blender vertical, adaugand in acest timp si a doua parte din Smantana pentru Frisva Voila, rece.


5.  Se acopera crema lichida obtinuta cu folie de plastic si se lasa la frigider peste noapte. Este important ca folia sa fie in contact cu crema, pentru a nu forma crusta.


6.  A doua zi se pune crema intr-un pos cu dui si se umple eclerele.


7.  Se decoreaza deasupra tot cu crema si cu coaja de lime.


Smantana pentru Frisca Voila are un rol foarte important in aceasta reteta, intrucat reprezinta baza cremei. Recomandam reteta pentru orice ocazie sau chiar pentru familie, fiind un desert cu foarte putin zahar adaugat.

bottom of page