![](https://static.wixstatic.com/media/5b77f4_03128fff06df41ebb17a4f3d4aceef98~mv2_d_5000_3334_s_4_2.jpg/v1/fill/w_1920,h_1280,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/5b77f4_03128fff06df41ebb17a4f3d4aceef98~mv2_d_5000_3334_s_4_2.jpg)
![](https://static.wixstatic.com/media/0122e8_719f5200e56a433daaf102fa1f598f19~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_653,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/0122e8_719f5200e56a433daaf102fa1f598f19~mv2.jpg)
Enchiladas cu smantana
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 45 min
Ingrediente
Pentru tortillas de ou:
3 oua
100 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
1 lingura de faina
Sare, piper, pudra de usturoi
1 lingurita de ulei
Pentru umplutura
100 g ciuperci Shimeji
2 catei de usturoi
1 ceapa verde
1 ardei iute
Cateva fire de patrunjel
Sare, piper, fulgi de chili
1 carnat sau alta carne la alegere
Pentru asamblare:
100 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
80 g smantana fermentata cu 35% grasime
20 g parmezan ras
Patrunjel tocat
Mod de preprare tortillas de ou:
1. Se mixeaza bine ouale cu sare;
2. Se adauga smantana pentru gatit Voila si se mixeaza;
3. De asezoneaza cu piper si usturoi pudra;
4. Se prajesc la foc mic pana se rumenesc;
5. Se lasa la racit putin, acoperite.
Mod de preparare umplutura:
1. Se calesc ceapa verde si usturoiul pentru 2-3 minute;
2. Se adauga carnatul taiat marunt si se prajeste la foc mediu;
3. Apoi se adauga ciupercile si se asezoneaza;
4. Se adauga ardei iute si se mai gateste amestecul cateva minute;
5. Se umple tortillas cat sunt calde.
Asamblare enchiladas:
1. Se unge tava cu unt;
2. Se asaza enchiladas;
3. Se amesteca smantana pentru gatit Voila cu smantana fermentata si se toarna peste tortillas;
4. Se presara parmezan deasupra si patrunjel;
5. Se coc enchiladas pentru 15-20 de minute la 160 de grade.
![](https://static.wixstatic.com/media/0122e8_719f5200e56a433daaf102fa1f598f19~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_653,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/0122e8_719f5200e56a433daaf102fa1f598f19~mv2.jpg)