Friganele vegane
Dificultate: Mica
Timp de preprare: 15 min
Ingrediente
5-6 felii de paine
200 ml crema vegetala pentru desert Voila
1 lingura de zahar pudra
2-3 linguri de faina
Vanilie
Ulei pentru prajit
Mure proaspete si caise (dupa preferinte)
Mod de preparare:
1. Se mixeaza la viteza mica crema pentru desert cu zaharul pudra.
2. Se adauga vanilia si se amesteca.
3. Se incorporeaza faina, treptat, mixand tot la viteza mica.
4. Intr-o tigaie se incinge uleiul la foc mediu.
5. Se tine cateva secunde fiecare felie de paine in amestecul de crema, pe fiecare parte, sa absoarba putin, apoi se prajeste la foc mediu, pana se rumeneste.
6. Se scot feliile de paine pe un servet absorbant.
7. Dupa ce s-au racit putin, se spumeaza putina crema pentru desert pana devine ferma si se decoreaza din plin friganelele, impreuna cu fructe proaspete.