Frigarui vegetale cu crema de avocado
Dificultate: Mica
Timp de preprare: 35 min
Ingrediente
Pentru frigarui:
3-4 cepe albe sau rosii
3 gogosari rosii
250 g ciuperci mai mici
300 g branza pentru gratar
1 dovlecel subtire
Pentru marinada:
100 ml ulei vegetal
2 linguri de otet
Cimbru uscat
Busuioc
Sare
Piper
Pentru crema de avocado:
1 avocado copt bine
100 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
Sare
Suc de lamaie, dupa gust
1 catel mic de usturoi
Mod de prepare marinada:
1. Se amesteca toate ingredientele
2. Se transfera intr-un bol mare, metalic, unde pot incapea toate legumele.
3. Se adauga legumele taiate pentru frigarui si se lasa la marinat 20 de minute.
Mod de preprare frigarui:
1. Se pastreaza betele pentru frigarui in apa pentru 30 de minute pentru a preveni arderea, doar daca se folosesc din lemn.
2. Se asaza legumele si branza alternativ, dupa preferinte.
3. Se unge gratarul cu ulei, apoi se asaza frigaruile.
4. Se frig pe toate partile, timp in care se mai ung cu marinda, folosing pensula de silicon.
5. Cand sunt gata, se ung din nou cu marinada.
Mod de preparare crema de avocado:
1. Se paseaza acovado cu furculita.
2. Se adauga sucul de lamaie, sare si putin usturoi zdrobit.
3. Se face piure cu blender-ul vertical.
4. Se potriveste de sare sau usturoi, dupa gust, apoi se adauga smantana pentru gatit.
5. Se mai paseaza 1 minut, pana se obtine textura cremoasa.
6. Se asaza alaturi de frigarui.