Frittata cu leguminoase
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 45'
Frittata cu legumonoase este o varianta delicioasa a celei clasice, de vara. Este o masa nutritiva, un preparat foarte cremos datorita Smantanii pentru Gatit Voila care ii ofera volum si un gust bogat.
Ingrediente:
4 oua
250 ml Smantana pentru gatit Voila cu 35% grasime
2 cartofi dulci
2 cartofi albi medii
2 linguri de fasole rosie la conserva
2 linguri de naut la conserva
Sare, piper
Cimbru
Busuioc
Usturoi granulat
Boia afumata
Apa pentru fiert
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
1. Se curata cartofii albi si cartofii dulci si se taie cuburi mari. Se pune apa la fiert, iar cand da in clocot, se adauga cartofii si se fierb 5 minute, doar pana se inmoaie foarte putin, nu trebuie sa fie fierti. Apoi se scot din apa si se lasa la racit.
2. Intr-un bol se amesteca sarea, usturoiul granulat, boiaua afumata, cimbrul si busuiocul. Apoi se adauga cartofii prefierti si se omogenizeaza, astfel incat sa fie acoperiti de condimente.
3. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc cartofii, la foc iute, pana capata crusta. Cand sunt aproape gata, se adauga si nautul si fasolea. Se mai gatesc 2 minute, apoi se scurg de ulei.
4. Intr-un bol se mixeaza ouale cu sare, apoi se adauga Smantana pentru Gatit Voila si se mixeaza bine, inca doua minute. Va capata o textura aerata.
5. In tava pentru cuptor se aseaza leguminoasele prajite, apoi se toarna usor amestecul de smantana si ou.
6. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace frittata pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumeneste deasupra si creste in volum. Dupa racire, isi va pierde din volum, ca un souffle, insa textura va ramane aerata si pufoasa.