Frittata cu patatas bravas
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 40 min
Ingrediente
Pentru patatas bravas:
5-6 cartofi medii
Ulei pentru prajit
Sare, piper
Un praf de zahar
Boia afumata
Usturoi pudra
Fulgi de chili
Pentru frittata
5 oua
200 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
Cimbru
Sare, piper
Mod de preparare Patatas Bravas
1. Se curata cartofii si se taie cuburi mari.
2. Se pun in apa care fierbe si se lasa 7 minute sa fiarba.
3. Se strecoara si se dau deoparte.
4. Intr-un bol se amesteca sarea cu zaharul, cu boia afumata, pudra de usturoi si fulgii de chili.
5. Se adauga cartofii prefierti si se agita bine bolul, astfel incat sa fie acoperiti cu condimente.
6. Se prajesc apoi cartofii in baie de ulei pana se rumenesc bine, apoi se dau deoparte.
Mod de preparare frittata
1. Se mixeaza bine ouale cu un praf de sare si piper.
2. Se adauga smantana pentru gatit Voila si se mai mixeaza 2 minute.
3. Se adauga cimbrul si se omogenizeaza.
4. In vasul pentru copt se asaza patatas bravas, apoi se toarna amestecul de ou si se coace frittata pentru aprox. 20 de minute la 180 de grade, pana se rumeneste frumos.