top of page

Frittata cu patatas bravas

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 40 min

Ingrediente


Pentru patatas bravas:

5-6 cartofi medii

Ulei pentru prajit

Sare, piper

Un praf de zahar

Boia afumata

Usturoi pudra

Fulgi de chili


Pentru frittata

5 oua

200 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime

Cimbru

Sare, piper


Mod de preparare Patatas Bravas

1.  Se curata cartofii si se taie cuburi mari.

2.  Se pun in apa care fierbe si se lasa 7 minute sa fiarba.

3.  Se strecoara si se dau deoparte.

4.  Intr-un bol se amesteca sarea cu zaharul, cu boia afumata, pudra de usturoi si fulgii de chili.

5.  Se adauga cartofii prefierti si se agita bine bolul, astfel incat sa fie acoperiti cu condimente.

6.  Se prajesc apoi cartofii in baie de ulei pana se rumenesc bine, apoi se dau deoparte.


Mod de preparare frittata

1.  Se mixeaza bine ouale cu un praf de sare si piper.

2.  Se adauga smantana pentru gatit Voila si se mai mixeaza 2 minute.

3.  Se adauga cimbrul si se omogenizeaza.

4.  In vasul pentru copt se asaza patatas bravas, apoi se toarna amestecul de ou si se coace frittata pentru aprox. 20 de minute la 180 de grade, pana se rumeneste frumos.

bottom of page