top of page

Galette cu branzeturi

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 1 ora

Ingrediente


Pentru crusta:

200 g faina

100 g unt rece

1 galbenus

Sare

2-3 linguri de apa foarte rece


Pentru continut

1 galbenus

100 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime

50 g gorgonzola

50 g telemea

50 g cheddar

2-3 rosii cherry

Cimbru

1 linfgurita de busuioc verde tocat sau pesto


Mod de preparare

1.  Se amesteca faina cu sarea si cu untul cuburi, pana se obtine o textura nisipoasa.

2.  Se adauga galbenusul de ou, apoi apa foarte rece si se framanta putin, pana se leaga aluatul.

3.  Se formeaza o bila sau un disc si se refrigereaza pentru 15-20 de minute.

4.  Intre timp se amesteca celalat galbenus cu cele 3 tipuri de branza rase, se asezoneaza cu sare, apoi se adauga smantana pentru gatit.

5.  Se adauga cimbru, busuioc sau pesto si se omogenizeaza.

6.  Se scoate de la rece crusta si se intinde intr-o foaie de aproximativ jumatate de centimetru grosime.

7.  Se adauga compozitia cu branzeturi, lasand spatiu pe margini de 2 centimetri.

8.  Se impaturesc usor marginile si se adauga rosiile cherry feliate.

9.  Se coace la 180 de grade pentru 25 de minute, pana se rumeneste frumos.

Se lasa cateva minute la racit inainte de a o taia.

bottom of page