Galette cu branzeturi
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente
Pentru crusta:
200 g faina
100 g unt rece
1 galbenus
Sare
2-3 linguri de apa foarte rece
Pentru continut
1 galbenus
100 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
50 g gorgonzola
50 g telemea
50 g cheddar
2-3 rosii cherry
Cimbru
1 linfgurita de busuioc verde tocat sau pesto
Mod de preparare
1. Se amesteca faina cu sarea si cu untul cuburi, pana se obtine o textura nisipoasa.
2. Se adauga galbenusul de ou, apoi apa foarte rece si se framanta putin, pana se leaga aluatul.
3. Se formeaza o bila sau un disc si se refrigereaza pentru 15-20 de minute.
4. Intre timp se amesteca celalat galbenus cu cele 3 tipuri de branza rase, se asezoneaza cu sare, apoi se adauga smantana pentru gatit.
5. Se adauga cimbru, busuioc sau pesto si se omogenizeaza.
6. Se scoate de la rece crusta si se intinde intr-o foaie de aproximativ jumatate de centimetru grosime.
7. Se adauga compozitia cu branzeturi, lasand spatiu pe margini de 2 centimetri.
8. Se impaturesc usor marginile si se adauga rosiile cherry feliate.
9. Se coace la 180 de grade pentru 25 de minute, pana se rumeneste frumos.
Se lasa cateva minute la racit inainte de a o taia.