top of page

Mini drob vegetarian

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 30 min

Ingrediente

4 oua

1 legatura de patrunjel

1 legatura de usturoi verde, doar frunzele

1 legatura de ceapa verde, doar frunzele

Cateva fire de leurda

Cateva fire de marar

100 g naut din conserva

100 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime

Sare, piper

2-3 linguri de faina

Jumatate de plic de praf de copt

Usturoi pudra

Un praf de fulgi de chili

150 g iaurt grecesc pentru servit

Ulei pentru prajit


Mod de preparare:

1.  Se fierb ouale si se dau deoparte.

2.  In bolul robotului de bucatarie se pune nautul scurs de suc, impreuna cu patrunjelul tocat, frunzele de la ceapa si usturoi, leurda si mararul si se maruntesc bine.

3.  Se adauga smantana pentru gatit si se omogenizeaza.

4.  Se asezoneaza cu sare, piper, usturoi pudra (dupa preferinte), fulgi de chili si se omogenizeaza.

5.  Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de verdeturi, treptat, pana se obtine o pasta groasa. Exista posibilitatea sa fie necesara mai multa faina. Textura finala trebuie sa fie aproape ca un aluat, usor de modelat si putin lipicioasa.

6.  Se imbraca ouale in pasta de drob si se prajesc pe foc mediu, pana se rumenesc.

bottom of page