Mini drob vegetarian
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente
4 oua
1 legatura de patrunjel
1 legatura de usturoi verde, doar frunzele
1 legatura de ceapa verde, doar frunzele
Cateva fire de leurda
Cateva fire de marar
100 g naut din conserva
100 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
Sare, piper
2-3 linguri de faina
Jumatate de plic de praf de copt
Usturoi pudra
Un praf de fulgi de chili
150 g iaurt grecesc pentru servit
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
1. Se fierb ouale si se dau deoparte.
2. In bolul robotului de bucatarie se pune nautul scurs de suc, impreuna cu patrunjelul tocat, frunzele de la ceapa si usturoi, leurda si mararul si se maruntesc bine.
3. Se adauga smantana pentru gatit si se omogenizeaza.
4. Se asezoneaza cu sare, piper, usturoi pudra (dupa preferinte), fulgi de chili si se omogenizeaza.
5. Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de verdeturi, treptat, pana se obtine o pasta groasa. Exista posibilitatea sa fie necesara mai multa faina. Textura finala trebuie sa fie aproape ca un aluat, usor de modelat si putin lipicioasa.
6. Se imbraca ouale in pasta de drob si se prajesc pe foc mediu, pana se rumenesc.