top of page

Mini pasca

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 2 ore

Ingrediente pentru 2 tavi

Pentru aluat:

550 g faina

180 ml lapte

15 g drojdie uscata

120 g zahar pudra

Coaja de la 1 lime si 1 portocala

Un praf mare de sare

80 g unt la temperatura camerei

3 oua

1 galbenus pentru uns

Pentru umplutura:

200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

3 galbenusuri

300 g branza dulce

100 g crema de branza

150 g stafide

30 ml rom

Vanilie

3-4 linguri de zahar pudra, dupa gust

Mod de preparare aluat:

1.  Se hirateaza stafidele in rom, pana la nevoie.

2.  In bolul mixerului planetar se amesteca faina cu sarea, cu drojdia uscata, coaja de line si portocala si cu zaharul pudra.

3.  Se adauga laptele si se framanta pana se leaga aluatul.

4.  Se adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare.

5.  Apoi se adauga untul moale, in 2 transe, si se framanta inca 15-20 minute, pana ce aluatul a dezvoltat gluten si nu se rupe cand trageti de el.

6.  Se acopera bolul si se lasa aluatul la dospit cel putin o ora, la temperatura camerei.

7.  Apoi se intinde usor, se taie discuri si se modeleaza in forma de cosulete, unde urmeaza sa se adauge umplutura.


Mod de preparare umplutura:

1.  Se mixeaza crema de branza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga smantana pentru frisca si se mai mixeaza cateva minute.

2.  Apoi se adauga branza dulce si se amesteca cu spatula.

3.  Se adauga galbenusurile, vanilia si putin rom unde s-au hidratat stafidele, se omogenizeaza.

4.  La final se adauga stafidele si se pune umplutura in cosuletele de aluat, aprotimativ 2 linguri.

5.  Se ung cu galbenus de ou si se coc pentru aproximativ 30 de minute la 180 de grade, pana se rumenesc.

bottom of page