Mini pasca
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente pentru 2 tavi
Pentru aluat:
550 g faina
180 ml lapte
15 g drojdie uscata
120 g zahar pudra
Coaja de la 1 lime si 1 portocala
Un praf mare de sare
80 g unt la temperatura camerei
3 oua
1 galbenus pentru uns
Pentru umplutura:
200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
3 galbenusuri
300 g branza dulce
100 g crema de branza
150 g stafide
30 ml rom
Vanilie
3-4 linguri de zahar pudra, dupa gust
Mod de preparare aluat:
1. Se hirateaza stafidele in rom, pana la nevoie.
2. In bolul mixerului planetar se amesteca faina cu sarea, cu drojdia uscata, coaja de line si portocala si cu zaharul pudra.
3. Se adauga laptele si se framanta pana se leaga aluatul.
4. Se adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare.
5. Apoi se adauga untul moale, in 2 transe, si se framanta inca 15-20 minute, pana ce aluatul a dezvoltat gluten si nu se rupe cand trageti de el.
6. Se acopera bolul si se lasa aluatul la dospit cel putin o ora, la temperatura camerei.
7. Apoi se intinde usor, se taie discuri si se modeleaza in forma de cosulete, unde urmeaza sa se adauge umplutura.
Mod de preparare umplutura:
1. Se mixeaza crema de branza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga smantana pentru frisca si se mai mixeaza cateva minute.
2. Apoi se adauga branza dulce si se amesteca cu spatula.
3. Se adauga galbenusurile, vanilia si putin rom unde s-au hidratat stafidele, se omogenizeaza.
4. La final se adauga stafidele si se pune umplutura in cosuletele de aluat, aprotimativ 2 linguri.
5. Se ung cu galbenus de ou si se coc pentru aproximativ 30 de minute la 180 de grade, pana se rumenesc.