top of page

Mini tarte cu lamaie

Dificultate: Ridicata

Timp de preparare: 2 ore, 8 ore congelare

Ingrediente:


Pentru crusta:

200 g faina

120 g unt gras

60 g zahar pudra

1 ou

40 g faina de migdale

Vanilie

Un praf de sare


Pentru crema de lamaie:

2 oua

2 g gelatina granule

10 ml apa rece

70 g zahar tos

80 ml suc de lamaie si lime

5 g de coaja de lime, rasa

90 g unt moale


Pentru mousse de zmeura:

300 g piure de zmeura

10 g gelatina granule

50 ml apa rece

200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

120 g zahar pudra

Vanilie


Pentru glazura

200 g zahar tos

80 g cacao

Un praf de sare

130 ml apa

150 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

50 g sirop de glucoza

10 g gelatina granule

50 ml apa rece


Mod de preparare mousse de zmeura:

1.  Se hidrateaza gelatina in apa rece.

2.  Se incalzeste piureul de zmeura, pe foc mic, adaugand zaharul.

3.  Se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se inchide focul si se adauga gelatina, amestecand pana se dizolva.

4.  Se lasa la racit zmeura pana aproape de temperatura camerei.

5.  Separat, se spumeaza smantana pentru frisca pana devine usor ferma, apoi se incorporeaza zmeura, omogenizand usor cu spatula.

6.  Se toarna mousse-ul in formele de silicon si se congeleaza cateva ore. Aceste forme reprezinta partea de sus a tartei. Se vor scoate din colgelator la nevoie, dar nu mai devreme de 7-8 ore.


Mod de preparare crusta:

1.  Se combina faina cu sarea, zaharul, faina de migdale si untul rece, cuburi, in bolul mexrului si se mixeaza la viteza mica pana se obtine textura nisipoasa, folosind paleta pentru aluat fraged.

2.  Se adauga oul si vanilia si se mixeaza doar pana se omogenizeaza altuatul.

3.  Se formeaza o bila de aluat si se refrigereaza 2 ore.

4.  Apoi se intinde o foaie de aluat de 2 milimetri si se decupeaza cercuri pentru inelele sau tavile de tarta.

5.  Se gaureste usor cu o furculita, fara a se perfora, si se congeleaza 10 minute tartele.

6.  Se asaza greutati in hartie de copt in interiorul tartelor si se coc la 180 de grade pentru 15-20 de minute, pana se rumenesc.

7.  Cand sunt aproape gata, se indeparteaza greutatile si se mai lasa la copt 5-10 minute.

8.  Se lasa la racit complet.


Mod de preparare crema de lamaie:

1.   Se hidrateaza gelatina in apa rece.

2.  Se combina intr-un bol metalic zaharul cu sucul de lamaie si lime, coaja si ouale.

3.  Se omogenizeaza cu telul, apoi se gateste amestecul pe baie de aburi pana se ingroasa putin. Se mentine doar pe fic mic, amestcand continuu.

4.  Cand incepe sa se ingroase, se strecoara imediat si se adaiga gelatina, amestecand bine, sa se dizvolve.

5.  Se lasa la racit pana ajunge la 30 de grade, cand se adauga untul moale si se omogenizeaza.

6.  Se toarna crema peste crutele de tarte, apoi se congeleaza 30 de minute.


Mod de preparare glazura

1.  Se combina toate ingtredientele si se omogenizeaza energic cu telul.

2.  Se pune pe foc amestecul pana da in clocot, apoi se fierbe la foc minim pentru 5 minute.

3.  Se hidrateaza gelatina in apa rece.

4.  Dupa ce este gata glazura, se strecoara si se adauga gelatina, amestecand usor, sa se dizvolve.

5.  Glazura se foloseste la 30 de grade.


Montare tarte

1.  Se scot formele de mousse din congelator si se glazureaza pe un gratar.

2.  Dupa ce se scurg putin, se asaza peste tartele umplute cu crema de lamaie.

3.  Se decoreaza dupa bunul plac.

bottom of page