Mousse cu cacao
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 15 min + 1 ora refrigerare
Ingrediente
Pentru mousse:
500 ml crema vegetala pentru desert Voila
2 linguri de cacao neagra
2-3 linguri de zahar pudra
Pentru bezea:
2 albusuri
Un praf de sare
150 g zahar
35 ml apa
1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare mousse:
1. Se spumeaza crema vegetala pentru desert la viteza medie, timp in care se adauga, treptat, zaharul pudra.
2. Spre final, se incorporeaza usor cacao, cu grija.
3. Se toarna mousse-ul in cupe pentru desert si se da la rece.
Mod de preparare bezea:
1. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, la viteza medie
2. In acest timp, se face un sirop din apa si zahar, iar cand ajunge la 118 grade se opeste focul.
3. Se toarna in fir subtire peste albusuri, timp in care se mareste viteza mixerului.
4. Dupa ce se finalizeaza de incorporat siropul, se adauga lingura de zahar pudra si se mai mixeaza bezeaua inca 3-5 minute, pana este ferma.
5. Dupa ce se raceste mousse-ul, se decoreaza cu bezea si se arde cu torta.