Mousse de ciocolata cu jeleu de capsuni
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 20 min + 2 ore refrigerare
Ingrediente
Pentru mousse
85 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime pentru incalzit
170 g ciocolata belgiana
170 smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime pentru spumat
Pentru jeleu
250 g capsuni
1 lingura de zahar
3 g gelatina
15 ml apa rece
Mod de preprare mousse:
1. Se topeste ciocolata;
2. Separat se incalzeste prima parte a smantanii Voila, pana aproape de fierbere;
3. Se combina cu ciocolata topita si se omogenizeaza cu telul, pana se obtine textura cremoasa si lucioasa, apoi se lasa la racit pana la 30 de grade;
4. Separat, se spumeaza a doua parte a smantanii pana devine aerata si putin ferma, dar curge;
5. Se adauga peste amestecul de ciocolata si se omogenizeaza cu spatula, cu miscari de jos in sus;
6. Se imparte mousse-ul in vasele pentru desert si se refrigereaza.
Mod de preparare jeleu:
1. Se spala capsunile si se taie bucati;
2. Se fac piure cu blender-ul vertical si se strecoara, pastrand pulpa;
3. Se pune piureul pe foc mic si se adauga zaharul, gatind pana se topeste, fara a da in fiert;
4. Separat, se hidrateaza gelatina in apa rece si apoi se adauga peste piure-ul cald;
5. Se omogenizeaza si se toarna intr-un vas mic tapetat cu folie alimentara;
6. Se refrigereaza pana se solidifica, apoi se taie jeleul in cuburi;
7. Se decoreaza mousse-ul de ciocolata cu jeleuri.