top of page

Mousse de ciocolata cu jeleu de capsuni

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 20 min + 2 ore refrigerare

Ingrediente


Pentru mousse

85 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime pentru incalzit

170 g ciocolata belgiana

170 smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime pentru spumat


Pentru jeleu

250 g capsuni

1 lingura de zahar

3 g gelatina

15 ml apa rece


Mod de preprare mousse:

1.  Se topeste ciocolata;

2.  Separat se incalzeste prima parte a smantanii Voila, pana aproape de fierbere;

3.  Se combina cu ciocolata topita si se omogenizeaza cu telul, pana se obtine textura cremoasa si lucioasa, apoi se lasa la racit pana la 30 de grade;

4.  Separat, se spumeaza a doua parte a smantanii pana devine aerata si putin ferma, dar curge;

5.  Se adauga peste amestecul de ciocolata si se omogenizeaza cu spatula, cu miscari de jos in sus;

6.  Se imparte mousse-ul in vasele pentru desert si se refrigereaza.


Mod de preparare jeleu:

1.  Se spala capsunile si se taie bucati;

2.  Se fac piure cu blender-ul vertical si se strecoara, pastrand pulpa;

3.  Se pune piureul pe foc mic si se adauga zaharul, gatind pana se topeste, fara a da in fiert;

4.  Separat, se hidrateaza gelatina in apa rece si apoi se adauga peste piure-ul cald;

5.  Se omogenizeaza si se toarna intr-un vas mic tapetat cu folie alimentara;

6.  Se refrigereaza pana se solidifica, apoi se taie jeleul in cuburi;

7.  Se decoreaza mousse-ul de ciocolata cu jeleuri.

bottom of page