Mousse de dovleac
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 30'
Ingrediente
300 ml Smantana pentru Frisca Voila cu 35% grasime
1 dovleac
50 g faina
1 lingura de zahar brun
50 g unt
Migdale
2 linguri de zahar pudra
Mod de preparare:
1. Se curata si se taie in bucati dovleacul. Se coace in folie de aluminiu pana este moale.
2. Se face piure cu blender-ul si se lasa la racit.
3. Separat, se spumeaza bine Smantana pentru Frisca Voila, pana devine ferma. Spre final se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza putin.
4. Cand piureul de dovleac este rece, se incorporeaza in smantana spumata, treptat si se omogenizeaza usor cu spatula de silicon.
5. Intr-un bol se combina untul rece, cuburi, cu faina si cu zaharul brun, pana se obtine o textura nisipoasa.
6. Se intinde compozitia pe o tava si se coace la 170 de grade pentru 10-12 minute, pana cand devine aurie.
7. Se lasa la racit complet, apoi se sfarama cu mainile.
8. Cand toate elementele sunt reci, se monteaza desertul in borcan, dupa cum urmeaza: un strat de crumble, unul de mousse si se decoreaza cu crumble si migdale maruntite.
Acest desert este ideal pentru copii si nu numai. Se prepara foarte usor si este extrem de aerat.