Negresa cremoasa
Dificultate: Mica
Timp de preparare 45 min
Ingrediente
Pentru negresa:
100 g unt
Un praf de sare
Vanilie
2 oua
150 g zahar
90 g ciocolata belgiana
130 g faina
Jumatate de plic de praf de copt
Pentru crema:
100 g ciocolata belgiana
180 smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
30 ml ulei vegetal neutru (de samburi de struguri sau floarea soarelui)
O lingurita de cafea solubila
Pentru glazura:
50 g ciocolata
30 ml ulei vegetal neutru
Fistic maruntit
Mod de preparare negresa
1. Se topeste untul impreuna cu ciocolata, pe baie de aburi, se lasa putin deoparte.
2. In bolul mixerului se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si vanilia, pana devin cremoase.
3. Se adauga amestecul de ciocolata si unt, se omogenizeaza.
4. Se combina faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.
5. Se intinde aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25-30 de minute.
6. Se lasa la racit pe un gratar.
Mod de preparare crema:
1. Se topeste ciocolata.
2. Separat, se incalzeste putin smantana pentru frisca si se combina cu ciocolata, amestecand energic, pana se obtine textura lucioasa si cremoasa.
3. Se adauga cafeaua solubila si se omogenizeaza.
4. Apoi se adauga uleiul si se amesteca cu telul pana se incorporeaza.
5. Se toarna crema usor peste negresa si se da la rece.
Mod de preparare glazura:
1. Se topeste ciocolata si se adauga uleiul, omogenizand cu telul.
2. Apoi se adauga bucatile de fistic.
3. Se glazureaza negresa dupa ce se raceste crema.