top of page

Negresa cremoasa

Dificultate: Mica

Timp de preparare 45 min

Ingrediente


Pentru negresa:

100 g unt

Un praf de sare

Vanilie

2 oua

150 g zahar

90 g ciocolata belgiana

130 g faina

Jumatate de plic de praf de copt

Pentru crema:

100 g ciocolata belgiana

180 smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

30 ml ulei vegetal neutru (de samburi de struguri sau floarea soarelui)

O lingurita de cafea solubila


Pentru glazura:

50 g ciocolata

30 ml ulei vegetal neutru

Fistic maruntit


Mod de preparare negresa

1.  Se topeste untul impreuna cu ciocolata, pe baie de aburi, se lasa putin deoparte.

2.  In bolul mixerului se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si vanilia, pana devin cremoase.

3.  Se adauga amestecul de ciocolata si unt, se omogenizeaza.

4.  Se combina faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.

5.  Se intinde aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25-30 de minute.

6.  Se lasa la racit pe un gratar.


Mod de preparare crema:

1.  Se topeste ciocolata.

2.  Separat, se incalzeste putin smantana pentru frisca si se combina cu ciocolata, amestecand energic, pana se obtine textura lucioasa si cremoasa.

3.  Se adauga cafeaua solubila si se omogenizeaza.

4.  Apoi se adauga uleiul si se amesteca cu telul pana se incorporeaza.

5.  Se toarna crema usor peste negresa si se da la rece.


Mod de preparare glazura:

1.  Se topeste ciocolata si se adauga uleiul, omogenizand cu telul.

2.  Apoi se adauga bucatile de fistic.

3.  Se glazureaza negresa dupa ce se raceste crema.

bottom of page