top of page

Nuci cu ciocolata

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 1 ora, 2 ore refrigerare

Ingrediente


Pentru cojile de nuci:

200 g faina

120 g unt gras, rece

20 g zahar pudra

Un praf de sare

Vanilie

2 galbenusuri

2-3 linguri de apa rece de la frigider

Pentru crema:

200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

130 g ciocolata

30 ml rom brun

3-4 linguri de ulei vegetal neutru

50 g alune de padure coapte


Mod de preparare coji:

1.  Se amesteca untul rece cu faina si cu sarea, pana se obtine textura nisipoasa.

2.  Se adauga vanilia si galbenurrile, omogenizand rapid.

3.  Apoi se adauga treptat cate o lingura de apa rece, omogenizand pana se leaga aluatul. Este probabil sa nu fie necesara intreaga cantitate de apa.

4.  Se infoliaza aluatul si se refrigereaza 20 de minute.

5.  Apoi se formeaza bile de aproximativ 5-7 grame, in functie de aparatul folosit si se coc nucile pana se rumenesc.

6.  Se lasa la racit intr-o tava.


Mod de preparare crema:

1.  Se incalzeste bine smantana pentru frisca, apoi se toarna peste ciocolata.

2.  Se omogenizeaza bine, pana se topeste toata ciocolata si devine cremoasa si lucioasa.

3.  Se adauga romul, omogenizand.

4.  Apoi se adauga uleiul si se incorporeaza cu telul.

5.  La final se adauga alunele si se lasa crema la racit pentru aproxtimativ 1 ora, pana incepe sa devina mai ferma.

6.  Se amesteca din cand in cand, pentru a se raci uniform.

7.  Apoi se umple nucile si se dau la rece.

bottom of page