Nuci cu ciocolata
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 1 ora, 2 ore refrigerare
Ingrediente
Pentru cojile de nuci:
200 g faina
120 g unt gras, rece
20 g zahar pudra
Un praf de sare
Vanilie
2 galbenusuri
2-3 linguri de apa rece de la frigider
Pentru crema:
200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
130 g ciocolata
30 ml rom brun
3-4 linguri de ulei vegetal neutru
50 g alune de padure coapte
Mod de preparare coji:
1. Se amesteca untul rece cu faina si cu sarea, pana se obtine textura nisipoasa.
2. Se adauga vanilia si galbenurrile, omogenizand rapid.
3. Apoi se adauga treptat cate o lingura de apa rece, omogenizand pana se leaga aluatul. Este probabil sa nu fie necesara intreaga cantitate de apa.
4. Se infoliaza aluatul si se refrigereaza 20 de minute.
5. Apoi se formeaza bile de aproximativ 5-7 grame, in functie de aparatul folosit si se coc nucile pana se rumenesc.
6. Se lasa la racit intr-o tava.
Mod de preparare crema:
1. Se incalzeste bine smantana pentru frisca, apoi se toarna peste ciocolata.
2. Se omogenizeaza bine, pana se topeste toata ciocolata si devine cremoasa si lucioasa.
3. Se adauga romul, omogenizand.
4. Apoi se adauga uleiul si se incorporeaza cu telul.
5. La final se adauga alunele si se lasa crema la racit pentru aproxtimativ 1 ora, pana incepe sa devina mai ferma.
6. Se amesteca din cand in cand, pentru a se raci uniform.
7. Apoi se umple nucile si se dau la rece.