Oua coapte cu verdeturi
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 40 min
Ingrediente:
2 oua
100 g feta
2 legaturi de leurda
Cateva fire de marar
1 legatura de usturoi verde
100 g ciuperci galbiori
2 catei de usturoi
200 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
Sare, piper, nucoara
Un cub de unt
2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
1. Se curata ciupercile si se taie bucati mai mici.
2. Se calesc cei doi catei de usturoi in unt si ulei, apoi se adauga ciupercile si se mareste temperatura.
3. Se taie grosier verdeturile si se adauga peste ciuperci, amestecand bine.
4. Se asezoneaza cu sare si piper si se mai gatesc pana se inmoaie ciupercile.
5. Se combina smantana pentru gatit Voila cu un praf de nucsoara.
6. Se da focul la minimum si se adauga smantana peste ciuperci.
7. Se mai gatesc 2-3 minute, pe foc mic, amestecand.
8. In vasul pentru cuptor se asaza feta bucati, apoi se toarna amestecul de verdeturi gatite.
9. Se face spatiu pentru cele doua oua si se sparg in mijloc.
10. Se coace tava pentru 20-25 min, la 170 de grade, pana se gatesc ouale.