top of page

Pancakes cu mousse de ciocolata

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 30'

Ingrediente

Pentru pancakes:

2 oua

200 ml Smantana pentru Frisca Voila cu 30% grasime

Un praf de sare

Vanilie

5-6 linguri de faina

Jumatate de plic de praf de copt


Pentru mousse de ciocolata

85 ml smantana pentru Frisca Voila, pentru incalzit

125 ml smantana pentru Frisca Voila, pentru spumat

125 g ciocolata neagra

1 lingurita de cafea solubila

Un cub de unt


Mod de preparare pancakes:

1.  Se mixeaza ouale cu sarea pana devin spumoase.


2.  Se adauga smantana pentru frisca Voila si se omogenizeaza bine, apoi se adauga vanilia.


3.  Separat, se combina praful de copt cu faina si se adauga treptat in compozitia de oua, pana se obtine un aluat gros, dar care curge.


4.  Se unge o tigaie cu putin unt si se coc clatitele pe rand, la foc mic, pana se rumenesc.


5.  Se lasa deoparte, la racit.


Mod de preparare mousse de ciocolata:

1.  Se pune smantana pentru frisca Voila la incalzit, pe foc mic.


2.  Intre timp, se topeste ciocolata si se combina cele doua, adaugand si cafeaua solubila.


3.  Se lasa la racit, pana ce compozitia ajunge la aprox. 30 de grade.


4.  Separat, se mixeaza smantana pentru frisca Voila pana devine spumoasa, cateva minute.


5.  Se combina amestecul de ciocolata cu smantana spumata si se amesteca usor cu spatula, cu miscari de jos in sus.


6.  Dupa ce clatitele au ajuns la temperatura neutra, se poate adauga mousse-ul de ciocolata si se poate monta tort de clatite.


7.  Se decoreaza dupa gust, cu fructe, frisca, ciocolata.

bottom of page