top of page

Panna cotta cu fructe

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 15', 3 ore refrigerare

Ingrediente:


Pentru panna cotta:

600 ml Smantana pentru Frisca Voila cu 35% grasime

3-4 linguri de zahar pudra

Vanilie

Coaja de la un grapefruit sau portocala

5 g gelatina granule

25 ml apa rece


Pentru sosul de fructe:

200 g piure de zmeura

100 g coacaze rosii

1 lingura de zahar

Jumatate de lingurita de pectina NH (sau gelifiant pentru dulceata)


Mod de preparare panna cotta:

1.  Se hidrateaza gelatina in apa rece.


2.  Se pune smantana pentru frisca Voila la incalzit pe foc mic impreuna cu zaharul cu vanilia si coaja de grapefruit.


3.  Cand ajunge aproape de punctul de fierbere, se inchide focul si se lasa la infuzat 5 minute.


4.  Apoi se strecoara smantana fierbinte, eliminand coaja de grapefruit, si se adauga gelatina, amestecand pana se dizolva.


5.  Se toarna compozitia de panna cotta in vasele pentru desert si se lasa la refrigerat 3 ore.


Mod de preparare sos de fructe:

1.  Se combina zaharul cu pectina.


2.  Se pune pe foc mic piureul de zmeura si de adauga amestecul de zahar; se amesteca frecvent, pana se topeste.


3.  Cand atinge punctul de fierbere, se adauga coacazele rosii proaspete, pastrand si pentru decor, si se mai gateste sosul 1 minut.


4.  Se lasa la racit complet, apoi se adauga peste panna cotta.

Se decoreaza cu coacaze rosii proasp

bottom of page