Papanasi cu crema de ciocolata
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente
Pentru papanasi:
300 g branza dulce
2 linguri de zahar
Coaja de la o lamaie
1 ou
Vanilie
Un praf de sare
4-5 linguri de faina
Ulei pentru prajit
Pentru crema de ciocolata
80 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime, pentru incalzit
110 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime, pntru spumat
100 g ciocolata cu lapte
Mod de preprare papanasi:
1. Se amesteca branza dulce cu sarea, cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie.
2. Se adauga oul si se omogenizeaza.
3. Se incorporeaza, treptat, faina, pana se obtine un aluat usor lipicios, dar modelabil.
4. Se formeaza bile din alutat si se prajesc la foc mediu pana devin aurii.
Mod de preparare crema de ciocolata:
1. Se incalzeste usor smantana pentru frisca.
2. Separat, se topeste ciocolata si se combina cu smantana, amestecand energic pana se obtine o textura lucioasa.
3. Se lasa la racit pana la 30 de grade.
4. In alt bol, se spumeaza smantana pentru frisca, pana devine ferma si apoi se combina cele doua compozitii, amestecand usor cu spatula.
5. Se asaza crema pe farfurie, apoi se adauga papanasii.
6. Se decoreaza dupa bunul plac.