top of page

Papanasi cu crema de ciocolata

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 1 ora

Ingrediente


Pentru papanasi:

300 g branza dulce

2 linguri de zahar

Coaja de la o lamaie

1 ou

Vanilie

Un praf de sare

4-5 linguri de faina

Ulei pentru prajit


Pentru crema de ciocolata

80 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime, pentru incalzit

110 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime, pntru spumat

100 g ciocolata cu lapte


Mod de preprare papanasi:

1.  Se amesteca branza dulce cu sarea, cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie.

2.  Se adauga oul si se omogenizeaza.

3.  Se incorporeaza, treptat, faina, pana se obtine un aluat usor lipicios, dar modelabil.

4.  Se formeaza bile din alutat si se prajesc la foc mediu pana devin aurii.


Mod de preparare crema de ciocolata:

1.  Se incalzeste usor smantana pentru frisca.

2.  Separat, se topeste ciocolata si se combina cu smantana, amestecand energic pana se obtine o textura lucioasa.

3.  Se lasa la racit pana la 30 de grade.

4.  In alt bol, se spumeaza smantana pentru frisca, pana devine ferma si apoi se combina cele doua compozitii, amestecand usor cu spatula.

5.  Se asaza crema pe farfurie, apoi se adauga papanasii.

6.  Se decoreaza dupa bunul plac.

bottom of page