Papanasi cu mousse de zmeura
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente
Pentru papanasi:
200 g branza dulce
1 ou
Vanilie
Un praf de sare
50 g zahar
130 g faina
Jumatate de plic de praf de copt
Coaja de la o lamaie, rasa
Ulei vegetal pentru prajit
Pentru mousse
200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
4-5 linguri de piure de zmeura sau capsuni
2-3 linguri de zahar pudra
Mod de preparare papanasi
1. Se amesteca ingredientele uscate: faina, praf de copt, sare si se lasa deoparte.
2. In alt bol se amesteca branza cu oul, cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie.
3. Se incorporeaza treptat faina, amestecand cu mainile.
4. La final se formeaza bile din aluat si se prajesc pe foc mediu, pana devin aurii.
Mod de preparare mousse
1. Se spumeaza smantana pentru frisca Voila si se adauga zaharul, treptat.
2. Dupa ce se obtine o textura aerata si ferma, se adauga treptat piureul de zmeura, amestecand usor cu spatula, cu miscari de jos in sus.
3. Se decoreaza desertul cu fructe proaspete.