top of page

Papanasi cu mousse de zmeura

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 30 min

Ingrediente


Pentru papanasi:

200 g branza dulce

1 ou

Vanilie

Un praf de sare

50 g zahar

130 g faina

Jumatate de plic de praf de copt

Coaja de la o lamaie, rasa

Ulei vegetal pentru prajit


Pentru mousse

200 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

4-5 linguri de piure de zmeura sau capsuni

2-3 linguri de zahar pudra


Mod de preparare papanasi

1.  Se amesteca ingredientele uscate: faina, praf de copt, sare si se lasa deoparte.

2.  In alt bol se amesteca branza cu oul, cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie.

3.  Se incorporeaza treptat faina, amestecand cu mainile.

4.  La final se formeaza bile din aluat si se prajesc pe foc mediu, pana devin aurii.


Mod de preparare mousse

1.  Se spumeaza smantana pentru frisca Voila si se adauga zaharul, treptat.

2.  Dupa ce se obtine o textura aerata si ferma, se adauga treptat piureul de zmeura, amestecand usor cu spatula, cu miscari de jos in sus.

3.  Se decoreaza desertul cu fructe proaspete.

bottom of page