Pasca aerata cu bezea
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 40 min
Ingrediente
Pentru pasca:
200 g branza dulce
150 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
50 g stafide
50 ml rom brun
2-3 linguri de zahar pudra
200 g crema de branza
2 oua
2 galbenusuri
Vanilie
Pentru bezea:
2 albusuri
Un praf de sare
150 g zahar
35 ml apa
1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare pasca:
1. Se lasa stafidele la hidratat in romul brun pentru 20 de minute.
2. Se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra si cu vanilia.
3. Se adauga branza dulce si se omogenizeaza.
4. Separat de mixeaza oule spuma, apoi se incorporeaza in compozitia de branza.
5. Se spumeaza smantana pentru frisca Voila si se incorporeaza usor in compozitia de pasca.
6. La final se adauga stafidele.
7. Se coace pasca aerata la 170 de grade intr-o tava cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt, pentru aproximativ 20-25 de minute.
8. Se lasa la rece peste noapte, pentru a capata textura densa.
Mod de preparare bezea:
1. Se mixeaza albusuruile cu sarea pana devin spuma.
2. Intre timp, se face un sirop din apa cu zahar, pana ajunge la 118 grade.
3. Cand aa atins temperatura dorita, se toarna in fir subtire peste albusuri, in timp se acestea se mixeaza la viteza mare.
4. Se mai mixeaza bezeaua cateva minute dupa se incorporeaza siropul, adaugandu-se lingura de zahar pudra.
5. Se lasa bezeaua putin la racit, apoi se decoreaza pasca.
6. Se arde cu torta si se decoreaza dupa preferinte.