top of page

Pasca aerata cu bezea

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 40 min

Ingrediente


Pentru pasca:

200 g branza dulce

150 ml smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime

50 g stafide

50 ml rom brun

2-3 linguri de zahar pudra

200 g crema de branza

2 oua

2 galbenusuri

Vanilie


Pentru bezea:

2 albusuri

Un praf de sare

150 g zahar

35 ml apa

1 lingura de zahar pudra


Mod de preparare pasca:

1.  Se lasa stafidele la hidratat in romul brun pentru 20 de minute.

2.  Se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra si cu vanilia.

3.  Se adauga branza dulce si se omogenizeaza.

4.  Separat de mixeaza oule spuma, apoi se incorporeaza in compozitia de branza.

5.  Se spumeaza smantana pentru frisca Voila si se incorporeaza usor in compozitia de pasca.

6.  La final se adauga stafidele.

7.  Se coace pasca aerata la 170 de grade intr-o tava cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt, pentru aproximativ 20-25 de minute.

8.  Se lasa la rece peste noapte, pentru a capata textura densa.


Mod de preparare bezea:

1.  Se mixeaza albusuruile cu sarea pana devin spuma.

2.  Intre timp, se face un sirop din apa cu zahar, pana ajunge la 118 grade.

3.  Cand aa atins temperatura dorita, se toarna in fir subtire peste albusuri, in timp se acestea se mixeaza la viteza mare.

4.  Se mai mixeaza bezeaua cateva minute dupa se incorporeaza siropul, adaugandu-se lingura de zahar pudra.

5.  Se lasa bezeaua putin la racit, apoi se decoreaza pasca.

6.  Se arde cu torta si se decoreaza dupa preferinte.

bottom of page