Pavlova
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 1h 45'
Ingrediente
Pentru bezea:
3 albusuri
Un praf de sare
50 ml apa
200 g zahar
2 linguri de zahar pudra
Pentru crema si decor:
100 g mascarpone
200 ml Smantana pentru Frisca Voila cu 35% grasime
2 linguri de miere sau zahar pudra
Vanilie
2 mere
Un cub mic de unt
Scortisoara
1 lingura de zahar
Mod de preparare bezea
1. Se mixeaza albusurile cu sarea pana devin spuma.
2. Separat, se pun pe foc mic zaharul si apa, pana se obtine un sirop. Cand siropul ajunge la 118 grade, se ia de pe foc si se toarna in fir subtire peste albusurile spuma, in timp ce se mixeaza la viteza mare.
3. Dupa ce se obtine textura ferma, se adauga, treptat, zaharul pudra si se mai mixeaza 2-3 minute.
4. Pe o foaie de copt se intinde bezeaua, neregulat, cu forme dupa bunul plac si se coace pentru o ora si jumatate la 80-90 de grade.
Mod de preparare crema
1. Pentru crema se mixeaza branza mascarpone cu zaharul pudra sau mierea si cu vanilia.
2. In bolul mixerului se spumeaza Smantana pentru frisca Voila la viteza medie, pentru aproximativ 4-6 minute, pana devine usor ferma, aproape potrivita pentru decorat. Apoi se incorporeaza amestecul cu mascarpone treptat, folosind spatula de silicon.
3. Se adauga crema peste bezeaua copata si racita si se da pavlova la rece.
4. Intr-o tigaie se topeste untul si se calesc merele cuburi mici. Dupa 3-4 minute se adauga zaharul, apoi scortisoara si se mai caramelizeaza merele pentru cateva minute.
5. Se decoreaza pavlova dupa ce s-a racit compozita de mere.
Contrastul dintre textura cremoasa si cea crocanta a acestui desert il face preferat de multi, astfel ca este alegerea ideala pentru sarbatori sau cand aveti invitati.