Pere cu mousse cu ceai verde
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente
Pentru pere
2-3 pere
Apa pentru sirop
200 g zahar brun
Anason stelat
50 ml rom brun
Pentru mousse
150 ml de smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime
100 g mascarpone
Vanilie
2 lingurite de pudra de ceai verde
1 lingura de zahar pudra
1 varf de cutit de coaja de lime, optional
Un praf de sare
Mod de preparare pere
1. Se combina apa cu zaharul brun si se pun pe foc mic, sa se faca sirop. Nivelul siropului va trebui sa acopere perele in vas.
2. Se adauga stelute de anason si perele coapte, dupa ce se topeste zaharul.
3. Se fierb perele la foc mediu pana se inmoaie.
4. La final se adauga romul si se mai lasa perele in sirop, cu focul stins.
5. Apoi se scot din sirop si se lasa la racit.
Mod de preparare mousse:
1. Se mixeaza branza mascarpone cu zaharul si se adauga un praf de sare.
2. Se adauga vanilia, pudra de ceai verde si coaja de lime, mixand la viteza mica.
3. Separat, se spumeaza smantana pentru frisca pana devine aerata.
4. Se incorporeaza frisca in mascarpone cu spatula de silicon, cu miscari ample, de jos in sus, pentru a nu pierde textura aerata.
Se asaza mousse pe farfuria pentru desert si se completeaza cu para