Piure de radacionoase coapte
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente:
2 cartofi
1 radacina de patrunjel
1 pastarnac
1 morcov
Jumatate de telina sau o sfecla
150 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
50 g unt
Cimbru
Sare, piper
Cateva linguri de sare pentru copt cartofii
2-3 linguri de ulei de masline
Mod de preparare
1. Se curata pastarnacul, radacina de patrunjel, telina sau sfecla, si se pun intr-o tava pentru cuptor, acoperiti cu folie de copt, stropiti cu ulei.
2. In alta tava, pe o hartie de copt, se pun lingurile de sare si se imprastie usor.
3. Se aseaza cartofii in coaja peste sare si se acopera cu hartia de copt.
4. Se coc legumele pana devin moi, aproximativ 30-45 min.
5. Cartofii se curata de coaja si apoi se sfarama laolalata cu restul legumelor.
6. Se incalzeste smantana pentru gatit Voila impreuna cu untul, pana se topeste.
7. Se adauga compozitia de smantana peste legumele pisate si se omogenizeaza bine.
8. Se asezoneaza cu sare, piper, cimbru.
9. Se decoreaza cu seminte sau nuci coapte, la alegere.