

Placinta cu iaurt si smantana
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente
6 foi de placinta
200 smantana pentru frisca Voila cu 35% grasime
200 g smantana fermentata cu 35%
200 iaurt grecesc cu 10% grasime
6 oua
100 g zahar, dupa gust
Esenta de rom si vanilie
Un praf de sare
2 linguri de gris
10 g unt
1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare
1. Se mixeaza 5 oua cu zaharul pana devin spumoase si se deschid la culoare;
2. Se adauga sarea si esentele de rom si vanilie si se omogenizeaza;
3. Separat, se mixeaza smantana pentru frisca Voila cu smantana fermentata si cu iaurtul grecesc;
4. Se toarna peste amestecul de ou si se omogenizeaza;
5. Se adauga grisul si se da deoparte;
6. Se unge tava cu unt si se asaza un strat din 3 foi de placinta
7. Se toarna compozitia de placinta;
8. Se acopera la final cu un alt strat format din 3 foi de placinta;
9. Se finiseaza cu un ou batut cu putin zahar pudra;
10. Se coace 30-40 de minute la 170 de grade, pana se rumeneste;
11. Se lasa la racit inainte de a se taia.
