top of page

Placinta cu iaurt si smantana

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 1 ora

Ingrediente

6 foi de placinta

200 smantana pentru frisca Voila cu 35% grasime

200 g smantana fermentata cu 35%

200 iaurt grecesc cu 10% grasime

6 oua

100 g zahar, dupa gust

Esenta de rom si vanilie

Un praf de sare

2 linguri de gris

10 g unt

1 lingura de zahar pudra


Mod de preparare

1.  Se mixeaza 5 oua cu zaharul pana devin spumoase si se deschid la culoare;

2.  Se adauga sarea si esentele de rom si vanilie si se omogenizeaza;

3.  Separat, se mixeaza smantana pentru frisca Voila cu smantana fermentata si cu iaurtul grecesc;

4.  Se toarna peste amestecul de ou si se omogenizeaza;

5.  Se adauga grisul si se da deoparte;

6.  Se unge tava cu unt si se asaza un strat din 3 foi de placinta

7.  Se toarna compozitia de placinta;

8.  Se acopera la final cu un alt strat format din 3 foi de placinta;

9.  Se finiseaza cu un ou batut cu putin zahar pudra;

10.  Se coace 30-40 de minute la 170 de grade, pana se rumeneste;

11.  Se lasa la racit inainte de a se taia.

bottom of page