Placinta cu spanac
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 45 min
Ingrediente
200 g spanac prpaspat
50 g unt
150 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
2 catei de usturoi
1 ou
1 galbenus
150 g telemea
100 g parmezan
Sare, piper
1 pachet de foitaj
Susan pentru décor
Mod de preparare:
1. Se caleste spanacul in unt, impreuna cu usturoiul.
2. Se asezoneaza cu sare, piper, apoi se adauga smantana pentru gatit.
3. Se ia de pe foc si se lasa amestecul la racit putin.
4. Se adauga branza sfaramata, parmezanul ras si oul.
5. Se intine aluatul de foitaj si se taie pe lung in fasii cu latimea de 5 cm.
6. Se pune spanac pe lungimea fasiilor de aluat, astfel incat sa ramana spatiul pentru rulat.
7. Se rumeaza fasiile de aluat si se asaza in forma de spirala, in tava cuptorului, cate un rulou in continuarea celuilalt, pana se obtine o spirala.
8. Se unge cu galbenus de ou, se presara susan si se coace placinta la 180 de grade pentru 35-35 de minute, pana se rumeneste.
9. Se lasa un pic la racit inainte de a se taia.