top of page

Placinta cu spanac

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 45 min

Ingrediente

200 g spanac prpaspat

50 g unt

150 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime

2 catei de usturoi

1 ou

1 galbenus

150 g telemea

100 g parmezan

Sare, piper

1 pachet de foitaj

Susan pentru décor


Mod de preparare:

1.  Se caleste spanacul in unt, impreuna cu usturoiul.

2.  Se asezoneaza cu sare, piper, apoi se adauga smantana pentru gatit.

3.  Se ia de pe foc si se lasa amestecul la racit putin.

4.  Se adauga branza sfaramata, parmezanul ras si oul.

5.  Se intine aluatul de foitaj si se taie pe lung in fasii cu latimea de 5 cm.

6.  Se pune spanac pe lungimea fasiilor de aluat, astfel incat sa ramana spatiul pentru rulat.

7.  Se rumeaza fasiile de aluat si se asaza in forma de spirala, in tava cuptorului, cate un rulou in continuarea celuilalt, pana se obtine o spirala.

8.  Se unge cu galbenus de ou, se presara susan si se coace placinta la 180 de grade pentru 35-35 de minute, pana se rumeneste.

9.  Se lasa un pic la racit inainte de a se taia.

bottom of page