top of page

Praline de casa

Dificultate: Medie

Timp de preparare 20 min, 1 ora congelare, 30 min refrigerare

Ingrediente

150 g ciocolata neagra

150 smantana pentru frisca Voila cu 30% grasime, partea 1

200 g capsuni proaspete sau congelate

1 lingura de zahar gelifiant (sau se adauga 1 lingurita de pectina peste zahar)

50 ml de smantana pentru frisca Voila, partea 2

Un varf de coaja de lime rasa

Vanilie

1 lungurita de zahar pudra

Fistic si fructe dezhidratate pentru decor

Mod de preparare:

1.  Se topeste ciocolata si se ung formele de silicon cu un strat gros, apoi se congeleaza cateva minute.

2.  Intre timp, se pun capsunile pe foc mic si se adauga zaharul si pectina sau zaharul gelifiant.

3.  Se gatesc la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se dau in clocot 2 minute.

4.  Se iau de pe foc si se racesc complet, mai jos decat temperatura camerei.

5.  Apoi se umple aproape pana sus formele unde cu ciocolata intarita si se congeleaza pentru o ora, cel putin.

6.  Separat, se spumeaza smantana pentru frisca pana devine usor ferma.

7.  Se adauga vanilia, zaharul pudra si coaja de lime si se mai mixeaza putin.

8.  Se adauga un strat de frisca peste capsunile congetale si se congeleaza din nou.

9.  Apoi se acopera cu alt strat de ciocolata topita pralinele, , se decoreaza cat inca este ciocolata calda, apoi se congeleaza pentru inca 5 minute.

10.  Apoi se pastreaza la frigider, pana se decongeleaza continutul.

bottom of page