Pui cu ciuperci in sos de vin alb
Dificultate: Medie
Timp de preparare: 30'
6 portii
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
600g piept de pui taiat cubulete
1 brocoli
200g ciuperci taiate
4 bucati de usturoi
3 linguri de unt
2 linguri faina
420ml crema pentru gatit Voila
60ml vin alb sec
sare
piper
parmesan ras pentru servire
Mod de preparare:
1. Incalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu.
2. Se prajeste puiul si se adauga bucatile de broccoli si feliile de ciuperci. Se gatesc pana cand broccoliul capata o culoare vibranta.
3. Se adauga usturoiul si se gatesc aproximativ 30 de secunde sau pana cand este parfumat. Se pun deoparte.
4. Intr-o cratita mai mica, topiti untul la foc mic.
5. Scoateti vasul de pe foc si adaugati faina pana devine o crema neteda. Readuceti pe foc si turnati mai intai 60ml crema pentru gatit Voila, amestecand rapid pana cand se obtine un amestec omogen. Se adauga inca 60ml crema pentru gatit Voila amestecand din nou rapid pana cand se obtine un amestec omogen. Incepeti incet sa turnati cantitatea ramasa de crema pentru gatit Voila amestecand continuu, pana cand toata crema este incorporata.
6. Continuati sa amestecati pana cand sosul incepe sa se ingroase.
7. Adaugati vinul alb si continuati sa amestecati la foc mic.
8. Daca sosul devine prea gros, adaugati putin mai multa crema pentru gatit Voila, pana cand ajungeti la consistenta dorita.
9. Se toarna sosul peste pui si se amesteca.
Pentru decor se presara parmezan ras si se serveste cald.